POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medene stanglice -prigodne za slave i rodjendane

1 jaje umutiti sa 3 kasike masti da bude penasto. Zatim dodati 3 dobre kasike meda,3 kasike mleka, kasikicu sode bikarbone i pola kesice praska za pecivo. U serpu se stavi 150 gr secera da se otopi ,karamelizuje. U tu vrelu smesu se postepeno dodaje 450gr brasna i predhodno napravljenu smesu. Mesati varjacom,istresti na dasku i dok je mlako razvuku se tri kore.

Peci u rerni. Napomena: testo treba sto pre razvuci,jer kada se ohladi tesko se razvlaci. Fil napraviti na sledeci nacin: 200 margarina umutiti , dodati 200gr secera u prahu i vanil secer. Tri decilitra mleka skuvati sa dve kasike griza. Kada se ohladi spojiti sa predhodnom smesom i u to iscediti pola limuna. Izmutiti dobro. Svaku koru premazati filom,a gornju samo glazurom,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept