POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mirisno slatko od jagoda i lavande -savrsenstvo

1 kg ociscenih jagoda
1 kg secera
1 kasika svježih cvjetova lavande ili susenih ako koristite susene stavite upola manje
Cvjetove lavande operite, odvojite od peteljki i usitnite.

Jagode ocistiti od peteljke, oprati i ostaviti bar 15 minuta da se cjede.U siru serpu posuti malo secera. Lagano staviti onoliko jagoda tako da se pokrije povrsina serpe. Jagode posuti secerom. Znaci redjati red secera –lavanda jagoda – secer -lavanda/ Serpu protresti tako da se secer zahvati za jagode, pokriti cistom krpom i ostaviti u hladnjaku da odstoji nekoliko sati (preko noci). Za to vrijeme jagode ce ispustiti sok. Kuvati bez dodavanja vode dok se sok zgusne. Povremeno lagano pomjesati i rupicastom kasikom skinuti pjenu koja se skupi pri kuvanju. Slatko je gotovo kuvano kada u ohladjen sok na ravnom tanjiru predjemo kasikom i ostane crta. .Vruce slatko izruciti u vruce staklene tegle i zatvoriti vrucim metalnim poklopcem. Staklene tegle uviti kuhinjskom krpom i ostaviti da se samo hladiSlika je nastala odmah kad je izvadjeno iz serpe nije se jos sleglo i steglo. Ukus cvetova lavande će tekom vremena postati intenzivniji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...