POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Monte torta sa lesnicima


BISKVIT 15 dkg lješnjaka 6 bjelanjaka 6 velikih kasika šećera 6 velikih kasika brašna KREMA 6 žumanjaka 10 dkg šećera 2 vanil pudinga 2 velike kasike brašna 1 l mlijeka 1 vanil šećer 25 dkg margarina za kreme ili maslac 10 dkg šećera u prahu
I JOŠ... 20-ak dkg nutele oko 15 dkg petite beure keksa 10 dkg čokolade za kuvanje 1 šlag
Lesnike przene stavite ih u čvršću krpu i malo ih istucite cekicem za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići. BISKVIT bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubacite brašno najmanjom brzinom miksera. kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir. na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke. pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite. ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.KREMA uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom. ubctite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2kasike brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu. ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.KEKSE izlomite na nepravilne komadiće i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu. SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak. kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom. ukrasite po želji
loading...