POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najsocnija na svetu bundevara

Potrebno vam je : za testo : 300 gr brasna , pola praska za pecivo, 150 gr masti, 100 gr secera, 2 jajeta, prstohvat soli, 2 kasike kisele pavlake ; za fil : 750 gr bundeve, 200 gr mlevenih oraha, 2 jajeta, 100 gr secera u prahu, sok i rendana kora od 1 limuna , kasikica cimeta i 4 kasikice kisele pavlake.

Pomesati brasno sa praskom za pecivo , dodati mast , secer, jaja, kiselu pavlaku i so , umesiti testo. Uviti u providnu foliju i staviti u frizider da odstoji 30 minuta. Bundevu prepoloviti i staviti da se pece u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon toga kasikom izvaditi pulpu , te izgnjeciti u pire. Umesati limunov sok i ostaviti da se prohladi. U dubljoj posudi penasto umutiti jaj sa secerom u prahu pa dodati rendanu koru od limuna , cimet i kiselu pavlaku. Lagano umesati pecenu bundevu i sve dobro sjedinjiti. Ohladjeno testo razviti oklagijom i obloziti dno i stranice okruglog kalupa za pitu. Viljuskom ga izbockate na nekoliko mesta te posuti polovinom mlevenih orasa.. Preodstale orase umesati u fil i sipati u kalup. Od ostatka testa izrezati trakice i rasporediti ih tako da obrazuju mrezu. Slozenu pitu peci u zagrejanoj rerni i kada se ohladi posuti je prah secerom .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...