POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najsocnija na svetu bundevara

Potrebno vam je : za testo : 300 gr brasna , pola praska za pecivo, 150 gr masti, 100 gr secera, 2 jajeta, prstohvat soli, 2 kasike kisele pavlake ; za fil : 750 gr bundeve, 200 gr mlevenih oraha, 2 jajeta, 100 gr secera u prahu, sok i rendana kora od 1 limuna , kasikica cimeta i 4 kasikice kisele pavlake.

Pomesati brasno sa praskom za pecivo , dodati mast , secer, jaja, kiselu pavlaku i so , umesiti testo. Uviti u providnu foliju i staviti u frizider da odstoji 30 minuta. Bundevu prepoloviti i staviti da se pece u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon toga kasikom izvaditi pulpu , te izgnjeciti u pire. Umesati limunov sok i ostaviti da se prohladi. U dubljoj posudi penasto umutiti jaj sa secerom u prahu pa dodati rendanu koru od limuna , cimet i kiselu pavlaku. Lagano umesati pecenu bundevu i sve dobro sjedinjiti. Ohladjeno testo razviti oklagijom i obloziti dno i stranice okruglog kalupa za pitu. Viljuskom ga izbockate na nekoliko mesta te posuti polovinom mlevenih orasa.. Preodstale orase umesati u fil i sipati u kalup. Od ostatka testa izrezati trakice i rasporediti ih tako da obrazuju mrezu. Slozenu pitu peci u zagrejanoj rerni i kada se ohladi posuti je prah secerom .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept