POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Palacinka burek -lazni burek

Palačinke
2 jajeta
200 ml mleka
300 ml vode
250 g mekog brašna
50 ml ulja
1 kašičica soli
Fil i preliv
200 g punomasnog belog sira
1 kisela pavlaka (vrhnje)
1 jaje
100 ml mleka
prstohvat soli
100 ml ulja

Od sastojaka za palačinke umutiti testo, malo gušće nego za obične palačinke. Nauljite tiganj i uspite smesu za jednu deblju palačinku (od ove količine dobićete otprilike 10-tak palačinki). Preko nje sipati kašiku sira (usitnjenog) i blago ga utisnite. Kada se palačinka ispeče odozdo, ne okrećite je, već prebacite u nauljenu tepsiju, pribliznu veličini palačinke. Ponovite postupak sa ostalim palačinkama i slazite ih u tepsiju jednu preko druge. Poslednju palačinku ispecite s obe strane, bez sira i njome poklopite burek. Pomešati pavlaku, jaje, mleko, so i ulje. Burek zasecite na osam delova i prelijte smesu preko njega. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept