POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pecena paprika sa renom-savrsena za zimnicu

Potrebno je
2,5 kg crvene paprike, 300 gr sargarepe, 1,5 korena rena,
veze persunovog lista, koren celera, 50gr belog luka,
75ml ulja, 30gr secera, 30gr soli, 150ml sirceta i vinobran.

Papriku oprati, obrisati i ispeci. Zatim je potpariti ocistiti od semenki i oguliti. Posebno ocistiti sargarepu, celer i ren, pa izrendati na krupno rende. Rendano povrce sjedinjiti sa seckanim belim lukom i persunom , dodati so , secer, ulje, sirce i vinobran ,izmesati . Filete paprike uvaljati u povrce ,poklopiti i ostaviti u serpu da odstoji cetiri sata. Potom papriku zajedno sa povrcem posloziti u tegle pa prelijte sokom kojim je povrce pustilo. Zatvoriti i ostaviti u spajz.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...