POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pita 3 jajeta sa jabukama -ne mesi se


3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica burbon vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
prah secer

U sud za mucenje staviti jaja i secer i mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo. U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre mucenja testa, dodati secera po zelji, vanilin secer i cimet. Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza da bi dobili gustinu fila. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta da se malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecen. Cackalica mora biti suva. Ohladiti kolac, iseci po zelji i posuti prah secerom po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj jednostavan recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept