POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pita sa sirom

45 dkg oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
30 dkg maslaca
15 dkg šećera
3 žumanjka
1,5 kasika kisele pavlake
limunova korica
malo soli

Nadjev
6 bjelanjaka
30 dkg šećera
75 dkg svježeg sira, po zelji
korica limuna
vanilin šećer
grožđice po želji ja nisam stavila
šećer za posipanje

Zamijesite prhko tijesto i ostavite kratko počivati.
Zatim tjesto razvaljajte u dva dijela, jedan dio malo veći, pa taj položite na dno namašćenog pleha, i malo podignite rubove.
Na tjesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tjesta, nabodite vilicom, i stavite peći na 200c oko 50 minuta.
Priprema nadjeva:
Bjelanjke istucite u čvrsti snjeg, s time da pred kraj polagano dodajete šećer. U snjeg pažljivo mješajući dodajte ocijeđeni propasirani sir, grožđice po želji, naribanu lim. koricu, i vanilin šečer.
Ako je nadjev zbog slabo ocijeđenog sira premekan, možete mu dodati kasiku pšenične krupice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept