POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna pita od gljiva i pirinca

500 grama gotovih kora za pitu
Za fil:
300 grama šampinjona
100 grama riže-pirinca
3 srednje glavice luka
so
Za filovanje kora:
200 ml sojonog mlijeka
100 grama brašna
prašak za pecivo
so
100 ml ulja

Luk sitno isjeckati i malo ga prodinstati na ulju, zatim dodati gljive, posoliti i dinstati dok voda iz gljiva ne ispari. Rižu skuvati , procjedti ostatak vode i dodati u gotove gljive. I to je fil. U posebnoj zdjelici izmješati mlijeko, ulje, brašno, so i prašak za pecivo. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte malo vode. To je fil za premazivanje kora. U original receptu kore se podele na 4 dijela, i prave se 4 rolata. Može i manje, sve zavisi kako volite.Ja sam malo eksperimentisala ovaj put i drugacije sam ih slagala u harmoniku tek posle sam shvatila da nisam trebala,nije lose ali je bolje kad je kao rolat. Svaku koru osim zadnje premazati filom. Na zadnju staviti fil od riže i gljiva i zarolati. Postupak ponoviti i sa ostalim korama. Pitu premazati ostatkom fila za premazivanje . Ako ne ostane fila, kore možete premazati i uljem. Rolate staviti u podmazan pleh i peći u zagrijanoj rerni oko 30 minuta, dok fino ne porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.
loading...