POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna pita od sampinjona i pirinca

500 grama gotovih kora za pitu
Za fil:
300 grama šampinjona
100 grama riže-pirinca
3 srednje glavice luka
so
Za filovanje kora:
200 ml sojonog mlijeka
100 grama brašna
prašak za pecivo
so
100 ml ulja


Luk sitno isjeckati i malo ga prodinstati na ulju, zatim dodati gljive, posoliti i dinstati dok voda iz gljiva ne ispari. Rižu skuvati , procjedti ostatak vode i dodati u gotove gljive. I to je fil.
 U posebnoj zdjelici izmješati mlijeko, ulje, brašno, so i prašak za pecivo. Ako vam je smjesa pregusta, dodajte malo vode.
 To je fil za premazivanje kora. U original receptu kore se podele na 4 dijela, i prave se 4 rolata. Može i manje, sve zavisi kako volite.Ja sam malo eksperimentisala ovaj put i drugacije sam ih slagala u harmoniku tek posle sam shvatila da nisam trebala,nije lose ali je bolje kad je kao rolat. Svaku koru osim zadnje premazati filom.

 Na zadnju staviti fil od riže i gljiva i zarolati. Postupak ponoviti i sa ostalim korama. Pitu premazati ostatkom fila za premazivanje . 
Ako ne ostane fila, kore možete premazati i uljem. Rolate staviti u podmazan pleh i peći u zagrijanoj rerni oko 30 minuta, dok fino ne porumeni.Imate ovde jos par video posnih recepata mozda vam zatrebaju 
Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.

Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.-



Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept