POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna pita sa kiselim kupusom i pirincom-savrsena kombinacija

1/2 kg kora za pitu
1 srednja glavica kiselog kupusa
2 struka praziluka
100 g obarenog pirinča
suvi biljni začin
biber
ulje


Kiseli kupus iseckati sitno, kao za salatu, i staviti ga da se dinsta, na zagrejanom ulju. Posuti mlevenim biberom, po ukusu, i biozačinom, po potrebi (u zavisnosti koliko je kupus slan). Na pola prženja ubaciti, sitno, iseckani praziluk i dinstati dok kupus ne omekša.
Kada se kupus izdinstao, skloniti posudu sa vatre i dodati, prethodno, obareni pirinač. Dobro promešati i ostaviti da se smesa ohladi.
Kore podeliti na grupice od po dve kore (ako su dosta tanke onda staviti po tri kore, za jedan rolat). Uzeti jednu koru, raširiti je na kuhinjski sto, poprskati sa uljem, preklopiti drugom korom i preko naneti deo fila. Saviti, jednu i drugu, stranu kora malo ka sredini i umotati rolat. Rolat staviti u pleh, preko pek papira.
Isti postupak ponoviti i sa ostatkom kora i fila. Poređane rolate premazati mešavinom gazirane vode i ulja, pa staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
Kada pita porumeni izvaditi pleh iz rerne, pitu poprskati vodom, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći i poslužiti.PODELITE RECEPT SA PRIJATELJIMA NA FB VREME je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept