POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna sarma sa saranom

1/2l ulja
1kg crvenog luka
700 gr rize
1kg sarana
1 fant za sarmu
1 saka sojinih ljuspica
1 saka prezli
2kas. sos-paradajz
zaprška
po potrebi ulje
brasno
mljevena crvena paprika
kiseli kupus- listovi

Proprziti luk na ulju, kad je luk gotov dodati rizu u luk pa prodinstati oko 5 minuta. Oko 1 kg. sarana samljeti na masinu za meso 2 puta. Sitne kosti ribe se raskuhaju. U to dodati ohladjen prodinstan luk i rizu, dodati fant, soju, prezle i sos paradajz. Dobro izmjesati, sjediniti.Smotati sarme, naliti vodou u serpu i kuhati oko 1 sat. Prprziti brasno na ulju , dodati crvenu papriku pa preliti sarmu i ostaviti da kuha oko 10 minut.Saranu odsjeci galvu i rep. Mozete staviti koliko hocete , ne mora biti kilogram. Zaprsku praviti po zelji odnosno koliku gustinu preliva zelite.
loading...