POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna zrna kafe

Zrna kafe/posno/
 250 gr. šećera 1 kafena šoljica vode (0,75dl)
125 gr. margarina 100 gr. mlevenih oraha
100 gr. mlevenog keksa posnog
 80 gr. čokolade posne 1-2 kašičice mlevene kafe
Priprema: Skuvati sirup od šećera i malo vode. Kuvati 3-4 minuta. Pomeriti sa ringle i dodati prvo margarin, pa mešati dok se na rastopi. Dodati samlevene orahe i keks, čokoladu i kafu i sve fino izjednačiti. Kad se smesa prohladi, oblikovati male kuglice i u svaku utisnuti čačkalicom otisak po sredini, da se dobije oblik zrna kafe.Zatim uvaljati u glazuru koju ja pravim samo sa rastopljenom cokoladom i uljem u mikrotalasnoj pećnici,ili na tihoj vatri. Dobro rashladiti. Gotova zrna kafe poređati u male papirnate korpice.Recept i sliku nam je poslala Natasa Ristic majstor u kuhinji.
loading...