POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posne kiflice sa posnim majonezom

500 ml vruce vode
1 svezi kvasac (40 gr)
2 kasike secera
2 kasicice soli
1,5 dcl ulja
oko 1 kg brasna
5-6 kasika posnog majoneza
susam, lan..
Preliv:
100 gr otopljenog, vrelog, margarina

U vrucoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike secera, razmutite kvasac i ostavite da proradi, pa dodajte sve ostale sastojke za testo. Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruci volumen. Na pobrasnavljenoj podlozi napravite kifle ili sta god pozelite i redjajte u pleh sa pek papirom. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste. Premazite svaku kiflu sa malo majoneza i pospite semenkama po zelji  i pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene. Kada su kifle pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo. Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom. Mozete ih praviti slane ili slatke i puniti pekmezom.Podelite recept na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.
loading...