POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posne gomboce- knedle sa pekmezom

500 g krompira
30 g margarina
100 g griza
50 g brašna
malo soli
prezle
cimet
ulje


Krompir oguliti, posoliti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati margarin. Kad se malo prohladi dodati griz i brašno. Dobro sjediniti testo i razvući ga na pobrašnjen sto debljine po ukusu. Testo seći na kocke i u svaku stavljati po jednu šljivu. (prethodno ih operem i izbacim košticu) ili pekmez Knedle stavljati u prokuvalu vodu (u koju takođe stavite malo soli i ulja). Ređati onoliko knedla koliko stane u šerpu, ali ostaviti i malo razmaka da mogu kad se skuvaju slobodno da "plivaju" na površini. Kad su kuvane i kad isplivaju ostavite ih još nekoliko minuta. (ja ostavim i 5-8 min jer volim da je griz dobro skuvan) Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus. Zatim ih staviti u tiganj u koji ste prethodno zagrejali ulje, stavili cimet i prezle. (količina prezli i cimeta je po ukusu, ja stavim 1 kašičicu cimeta i dosta prezli jer volim da su bogate) Okretati ih u tiganju sa svih strana da budu prekrivene orezlama. Posle ih vaditi i posuti šećerom, ko voli može i mlevenim orasima ili posnom plazmom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept