POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni kroasani sa belim vinom


500 g brašna tip 400 meko
1,5 dl bijelog vina
1,5 dl vode
20 g kvasca

1 kašičica šećera
3 kašike ulja
1 kašičica soli
1/2 praška za pecivo
za premazati tijesto
200 g margarina
fil po želji tunjevina, ajvar i posni sir, džem, posna čokolada...

Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da nadođe. Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto. Izmiješati brašno, so i prašak za pecivo. Vino i 1 dl vode podgrijati da bude mlako. U posudu u kojoj će se mijesiti sipati nadošli kvasac, dodati vino i vodu i izmiješati. Brašno dodavati postepeno i umijesiti glatko tijesto, koje ne treba da stoji.


Radnu površinu posuti sa malo brašna, premijesiti tijesto i podijeliti ga na 8 loptica. Svaku lopticu istanjiti u krug, premazati margarinom sobne temperature,osim zadnje i slagati jednu na drugu Premazano tijesto posuti malo brašnom i istanjiti u krug prečnika oko 45 cm, povremeno prevrtati tijesto dok je manji krug da se jednako razvlači. isjeći na 16 jednakih dijelova, urolati kiflice i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. 







Ostaviti na toplom 40-50 min da narastu. Istopiti malo margarina, pred pečenje premazati i posuti sjemenkama po želji. Peći na 200 C da fino porumene, kad su lagane, pečene su. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept