POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni kroasani sa belim vinom

500 g brašna tip 400 meko
1,5 dl bijelog vina
1,5 dl vode
20 g kvasca
1 kašičica šećera
3 kašike ulja
1 kašičica soli
1/2 praška za pecivo
za premazati tijesto
200 g margarina
fil po želji tunjevina, ajvar i posni sir, džem, posna čokolada...

Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da nadođe. Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto. Izmiješati brašno, so i prašak za pecivo. Vino i 1 dl vode podgrijati da bude mlako. U posudu u kojoj će se mijesiti sipati nadošli kvasac, dodati vino i vodu i izmiješati. Brašno dodavati postepeno i umijesiti glatko tijesto, koje ne treba da stoji. Radnu površinu posuti sa malo brašna, premijesiti tijesto i podijeliti ga na 8 loptica. Svaku lopticu istanjiti u krug, premazati margarinom sobne temperature,osim zadnje i slagati jednu na drugu Premazano tijesto posuti malo brašnom i istanjiti u krug prečnika oko 45 cm, povremeno prevrtati tijesto dok je manji krug da se jednako razvlači. isjeći na 16 jednakih dijelova, urolati kiflice i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.Ostaviti na toplom 40-50 min da narastu. Istopiti malo margarina, pred pečenje premazati i posuti sjemenkama po želji. Peći na 200 C da fino porumene, kad su lagane, pečene su. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.
loading...