POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni kroasani

POSNI KROASANI SA KIKIRIKIJEM: U 500ml mlake kisele vode izmrvite kockicu kvasca i dodate 2kašike šećera,ostavite da naraste. U to dodate čašu ulja i zamesite meko testo (oko 1kg brasna).Testo podelite na 20 loptica. U činiji pomešate omeksali margarin i 200gr mlevenog slanog kikirikija.

10 loptica rastanjite svaku premazete sa malo smese i slozite jednu na drugu.Tako i preostalih 10. pa rastanjite u veći krug isečete na trouglove i urolate kroasane.Svaki uvaljate u kikiriki i slozite u pleh.Ostavite da malo narastu i pečete dok ne porumene.Recept za ove posne kroasane nam je poslala Zorica Djordjevic Ex Djokic iz Beograda vrsna kuvarica.
loading...