POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni trostruki uzitak i posna oblatna


Recept za posne oblatne
 1 pakovanje oblatne
500 g secera 1 casa od jogurta vode
 100 g prezle (hlebne mrvice)
300 g mlevenih oraha a moze po zelji i posne plazme malo a moze i bez nje
 250 g margarina 5oo g secera i casu vode staviti da provri i odmah dodati prezle, mlevene orahe,keks i margarin. Mesati na iskljucenoj ringli dok se margarin ne istopi. Filovati oblandu, poklopiti nekim teskim predmetom i ostaviti nekoliko sati da se stegne, pa iseci na stanglice.
Posan trostuki uzitak
 BISKVIT
 6 kasika kristal secera
50ml ulja 1dcl kisele vode
 4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna 1 prasak za pecivo
KREMA
 6dcl mleka od soje ili pirinca moze cak i soka ili vode
 10 kasika kristal secera 2 pudinga od vanile malo arome vanile
200g margarina 100g posne cokolade
 JOS.. oko 200g posnog keksa malo vode(za umakanje petit keksa) malo arome ruma
 U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti. Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,Odgore po zelji pospemo orasima.Vreme je posta podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.
loading...