POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Predlog za postan rucak- gnjeceni pasulj i postan krompir

1kg pasulja(nebitna je vrsta,može i prebranac,kuruzar,šareni...)
3 luka(veća)
ulje(oko 1 do 2dcl),so,vegeta,crvena paprika
Pasulj skuvati da košuljica popuca.
Procjediti,a dio vode ostaviti.

Gnječiti gnječilicom za krompir i dodavati po malo vode da bi se dobila kremasta masa.Posoliti i dodati sasvim malo vegete. Pripremiti zapršku.Luk isjeckati,sto sitnije Ulje zagrijati,dodati sjeckani luk i pržiti da postane staklast.Dodati crvenu papriku-isto stvar ukusa,ako volite crvenije,dodajte više,ako ste za blažu verziju-dodajte manje.Malo više od pola zaprške dodati u pasulj i dobro izmješati.Pasulj izručiti u posudu za serviranje i zagladiti kašikom da površina bude koliko-toliko ravna.Preko rasporediti ostatak zaprške.Odličan je i topao i hladan.možete skuvati dan ranije,a pred služenje izgnječiti i zapržiti. Krompir se pravi na sledeci nacin kilogram krompira iseci na kolutove i obariti u tiganj sipati 4 ksike ulja i kasicicu paprike slatke i uprziti malo da ne budu grudvice,tako vruce preliti po obarenom krompiru koji smo predhodno ocedili od vode.Ribu po zelji ispecite na uobicajen nacin .Podelite recept sa prijateljima na fb,vreme je posta mozda nekom zatreba.
loading...