POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Punjena paprika i tikvice


Za punjenu papriku i tikvicu morate da izdubite i jedno i drugo povrce.Tikvice obicno se dube kasikicom i kada je kupujete neka bude malo veca ,da vam bude lakse da je izdubite.

Potrebno vam je oko 500 gr mlevenog mesa ,moze svinjskog ili govedjeg,a moze i mesano ,zatim soljica opranog i ocedjenog pirinca,vegete,bibera,soli,malo persuna i glavica crnog luka iisecena na sitne kockice ili narendana. Kada izmesate i sjedinjite te sastojke ,punite izdubljene paprike i tikvice. Redjajte u serpu tako da otvor bude prema gore .U napunjenu serpu sipate vode ,i to ne do vrha ,iseckate svezeg paradajza na kolutove ,kojima poklopite papriku i tikvice. Dodate vegete ,poklopite i krckajte . Kuva se odprilike oko sat vremena . Ako volite jaci preliv ,dodajte kuvanog paradajza za sos,boja preliva ce vam biti crvenija i jaceg ukusa .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...