POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Recept za domaci sir


5 l friskog mleka
 1 velika kasika sirista (maje
Zagrejati mleko do 25° zatim dodati kasiku sirila i promjesati fino ...pokriti poklopcem i ostaviti da odmara par sati da bude kao kiselo mleko ( dok pusti sirutku - tekucinu). (sirutku mozete takodje iskoristiti )
U cistoj salveti zavezanoj na dve strane sipati usireno mleko -sir ... na odgovarajuce mjesto ostaviti sir da se odkapa- iscjedi ..nekih par sati i povremeno promrdati salvetu sa sirom .Kada bude skoro sva tekucina iskapala onda ga malo stegnite sa salvetom i pritisnite odozgo necim teskim i jos jedan saat neka tako stoji .Zatim vaditi iz salvete i sjeci na komade koje velicine zelite ... odma ga mozete koristiti kao mladi sir ... ako volite tvrdji sir onda ga ostavite na sobnoj temperaturi par dana i dobicete tvrdi kravlji sir , naravno posolite ga po ukusu .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...