POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Recepti za sezonsku salatu od maslacka i od maslacka i krompira-vrlo zdravo


Poznat po ljekovitim svojstvima, maslačak je izvrstan i u kuhinji

povedite računa gde su listovi ubrani. Najbolje ih je brati na ekološki čistim područjima, dosta udaljenim od saobraćajnica. Kada naberete listove, potopite ih u vodu i ostavite preko noći nek tako odstoje. Na taj način će oni manje gorčiti, što je mnogima i jedina zamerka.
 Ubrane listove još jednom operite pod jačim mlazom vode. Dodajte im malo maslinovog ulja, limunov sok i sve začinite sa morskom solju. Sve na kraju možete začiniti sa jestivim cvetovima jagorčevine, kojih takođe ima u ovom periodu. Dobro sve izmešajte i vaša maslačak salata je spremna za posluženje. 

 
salata od maslačka i krompira.
 Potrebno: 4 pune šake mladih listova maslačka (prethodno dobro očiščenih),
 kilogram domaćeg krompira, 1 do 2 čena belog luka,
 maslinovo ulje, jabukovo sirće, himalajska so (može i morska kao zamena).
 Priprema salate: Najpre skuvajte sav krompir u kori i gulite dok je još dovoljno vruć. Isecite ga na ravnomerne kocke i izručite u posudu u kojoj se već nalaze sveži listovi maslačka. 


Svemu pridodajte iseckan luk, malo jabukovog sirćeta, maslinovog ulja i himalajske soli. Sve to odmah izmešajte i to što bolje. Ovako pripremljena salata od listova maslačka i krompira može se služiti topla ili hladna. Sasvim je dovoljna za samostalni obrok. možete joj dodati i tvrdo kuvana jaja.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept