POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rodjendanska peciva

Testo:
250 g margarina
100 g krem sira
20 g svezeg kvasca
malo secera
3 kasike toplog mleka
1 kasicica soli
1 celo jaje
1 zumance
4 case od 2 dl brasna
Za pizze:po zelji: kecap, rendana sunka i sir, origano
U toplo mleko staviti secer i kvasac i
sve lepo rastopiti.
Dodati margarin sobne temperature,
ostale sastojke redom i na kraju polako
dodavati brasno. Moze se dogoditi da
vam ne ode sve brasno.
Dovoljno je kad testo prestane da se
lepi za ruke. Ovo testo ne treba da kisne.
Ukljuciti rernu na 250 stepeni da se zagreje
dok vi napravite oblike po zelji.
Mogu to biti mini pizze, stapici,
slane perece ili sta vi volite.
Rastanjiti testo na debljinu 0, 5 cm,
vaditi krugove
sloziti na pleh u koji ste stavili pek papir
i nadevati piize i premazati ih kecapom
i peci u toploj rerni.

Za spanske pitice je recept sledeci
300g Brašno 180ml Mleko
 2 komada Jaja 1 kesica Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Soli 200g Sira
200g Šunke 4 komada Kiselih krastavčića 3 komada paprike Umutiti jaja mikserom, dodati ulje. Preko te smese dodati sir i izgnječiti ga viljuškom. Nastaviti miksanje. Dodati brašno i prašak za pecivo. Sipati mleko. Posoliti Sitno iseckati šunku, kisele krastavčiće I papriku. Ubaciti šunku u testo, a kisele krastavčiće I papriku Sve dobro promešajte.Smesu sipajte kašikom postepeno u kalupe ,moze i kalup za mafine ako nemate ove malene silikonske ja ih imam u raznim oblicima kao ruzice i kao srca(bolje je kašikom jer je nezgodno izliti odjednom). Po želji posuti susamom. Zagrejte rernu na 200Ci pecite 15-20 minuta, kada vidite da su lepo porumenele proverite nožićem ili čačkalicom da testo nije živo. Ako je pečeno, izvadite iz rerne. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...