POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rolat sa jagodama i slatkom i kiselom pavlakom


Biskvit

8 bjelanjaka
150 g šećera
6 kasika ulja
100 g brašna
1 puna kasicica praška za pecivo
3 kasikice šećera u prahu za posipanje biskvita
fil
200 ml slatke pavlake
130 g kisele pavlake
50 g šećera u prahu
Najprije pripremite fil na sledeci nacin .Od slatkE pavlake  izlupajte čvrst šlag pa u njega umješajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Dobro promješajte.Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje. Jagode nasjeckajte na komadiće.
Za pripremu biskvita umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 kasike šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.
U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobijenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.

Dobijenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju. Pečeni biskvit izvadite, malo ga ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli s polovicom šećera u prahu. Pažljivo odljiepite papir pa biskvit pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno s krpom. Neka se sasvim ohladi.Rolat premazati filom na njih posuti iseckane jagode,lagano ga uviti,mozete premazati rolat sa filom
i posuti jagodama ili ostaviti ovako.Ovaj biskvit je odlican za bilo koju drugu podlogu.
loading...