POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rolat sa stapicima,rolat sa makom i rolat sa spanacem i virslama=savrseni za slavska predjela

ROLAT SA MAKOM: KORICA: Umutite 9 belanaca u čvrst šam,dodate 1kašičicu soli,4kašike ulja,200ml.jogurta,1 čaša brašna,1/2 praška za pecivo i 2kašike maka.Lagano sjedinite i izlijete u veliki pleh od rerne oblozen pek-papirom.Pečete da porumeni i urolate u vlaznu krpu. FIL: 400gr kisele pavlake,150gr rendanog kačkavalja,malo majoneza,kockica margarina,lepo sedinite.Zumanca umutite sa malo mleka i soli i sprzite na tiganju,iseckate. Ohlađenu koricu premazete filom,poredjate tanke šnite šnke,opet malo premazete i uz ivicu poredjate jaja. Čvrsto urolate,umotate u foliju i ostavite da se stegne.

ROLAT SA SPANAĆEM: KORICA: Umutite 6belanaca sa 1kašičicom soli,dodate zumanca,1 kiselu pavlaku,6kašika brašna,1p.za pecivo, i spanac (ja sam obarila 300gr ocedila i iseckala).Sjedinite i izlijete u veliki pleh od rerne oblozen pek-papirom.Pečen urolate u vlaznu krpu. FIL: umutite penasto 150gr margarina,dodate 200gr feta sira,1 kiselu pavlaku i izmiksate. Ohlađenu korici premazete filom i na ivicu korice poređate viršle...urolate,umotate u foliju i ostavite da se stegne.


ROLAT SA GRISINAMA: KORA: umutite 6belanaca u čvrst šam,dodate malo soli,žumanca,200ml jogurta,1kašiku ulja,6kašika brašna i 1p.za pecivo.Lagano sjedinite i izlijete u veliki pleh od rerne oblozen pek-papirom.Pečete da porumeni i urolate u vlaznu krpu. FIL: 300gr sira,1 kis.pavlaka,100gr majoneza,sjedinite i premazete ohađenu koricu....poredjate štapiće sa kikirikijom i urolate. u foliju i u frižider da se stregnu.Recept za ova divna predjela nam je poslala Zorica Djordjevic Djokic iz Beograda koja je vrsna kuvarica.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept