POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rolovano meso

Za ovo jelo potrebno nam je oko 1,5 kg svinjske plecke u komadu ,oko 150 gr sira trapista isecenog na kockice, 150 gr slanine isecene na kockice ili sitne komadice  ( umesto slanine mozete koristiti i sunkaricu,sunku ili neki slican proizvod ),senfa za premazivanje i zacina.
Komad mesa lepo nozem iseci u obliku velike snicle ,dobro izlupati cekicem za meso ,malo zaseci nozem  mesta koja su zadebljana kako bi bila sto tanja . Rasireno i pripremljeno meso premazati senfom,posoliti,pobiberiti i posuti vegetom.

Rasporediti slaninu i sir po mesu i polako urolati ,vezati kanapom kako se ne bi raspao ili otvorio tokom pecenja. Nasoliti i posuti raznim zacinima i dobro utrljati u meso. Staviti u posudu za pecenje ,preliti sa malo ulja i sipati vode toliko da cela povrsina dna bude pokrivena vodom.Staviti u zagrejanu rernu. Kada meso porumeni prekriti aluminijumskom folijom kako bi se i meso iznutra ispeklo. Povremeno prelivati rolat tecnoscu koju je meso pustilo tokom pecenja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept