POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rozen sa makom-za praznike savrsena

1 pakovanje rozen korica
400 g mlevenog maka
400 ml mleka
300 g šećera
250 g margarina
2 kesice vanilin šećera
2 kašike džema od kajsija
Za fondan:
250 g prah šećera
1 kašika brašna
4 kašike vrele vode
2 kašike ulja
po želji boja za kolače
Priprema
1
Šećer i mleko staviti da provri, dodati mak izmaknuti sa vatre i dodati margarin, mešati dok se ne otopi. Kada se fil prohladi, dodati vanile i džem od kajsija.
2


Filovati korice prohlađenim filom. Na zadnjoj kori ne mazati fil, prekriti je najlonom i staviti neku težu tepsiju da prenoći kako bi se korice zalepile.
3
Sve navedene sastojke za fondan izmešati dodati rože boju i odmah preliti preko kolaca,umesto fondana moze i glazura.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zagreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept