POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rozen stanglice

Kore:
1 jaje
1 mala soljica mleka
1 mala soljica secera
1/2 paketica praska za pecivo
1 paketic vanilin secer
50 gr. putera
brasno po potrebi
Fil:
1 solja mleka
2/3 solje secera
2 paketica vanilin secer
100 gr cokolade
300 gr. mljevene orahe
1 jaje
200 gr. putera
Preliv:
1 bjelance
150 gr. secera u prahu
1 limun (sok)
malo crvene boje (da bude roze)


Od svih sastojaka umesite testo. Treba da bude mazno, fino i zato brasno stavljajte malo po malo;
Podelite testo na 4 kuglice;
Opacinu pleha dobro namazite uljem;
Svaku kuglicu razvijte malo oklagijom, malo pleskajte prstima, u koricu na opacini pleha; ( dim. oko 24-24 cm.)
Pecnicu zagrijte na 180 C i pecite korice samo malo da pozute (oko 10 min.) nikako da porumene…A mozete uzeti i kupovne
Kada su sve kore gotove i ohladzene, uzmite malo mleka i poprskajte svaku koru a posluzite se rukama te namazite mleko preko cele kore;
Ostavite ih desetak min. da se mleko upije;
Za fil : Stavite mleko na vatru da zavrije, sipajte secer, orahe, cokoladu i vanilu;
Puter dobro izmiksajte zajedno sa jajetom;
Promjesajte sa vec ohladzenom smjesom sa orasima;
Filujte 3 kore a zadnju stavite bez fila. Nju cete preliti secernim prelivom. Sada rukama pritisnite odozgo da se fil svugda zalepi (naravno pre nego je prelijete sa prelivom);
Neka se dobro stegne pa je secite. Najbolje kada prodze oko 24 sata.
Posluživanje
Neki Rozen prave sa desetak korama, pa je seku kao tortu. Moze i tako ali onda duplirajte sastojke. Ja je uvjek pravim sa cetiri kore i dodze mi nekako taman.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

loading...