POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Seoski hleb iz serpe-savrsen uz nedeljni rucak

1 kg brasna
kesica suhog kvasca
Kasikica secera
2 kasikice soli
1 prasak za pecivo
Cca 500-600 ml vode

U prosijano brasno dodamo suhi kvasac, te ostale sastojke po redu. Zamijesimo toplom vodom. Kolicina vode zavisi od vrste brasna. Trebate dobiti tijesto koje se da oblikovati rukama. Takvo tijesto pustite da nadolazi oko sat vremena ili dok se ne duplira. Kad je tijesto nadoslo. Izvadite ga iz posude i sa svih strana uvaljate u brasno.U rerni zagrijanu na 220 stepeni stavite serpu sa metalnim poklopcem ili vatrostalnu posudu sa poklopcem da se zagrije. Stavljate praznu. Kad je dobro zagrijana u nju stavljate hljeb, odmah poklapate i pecete oko 50 minuta na temepraturi od 220 stepeni. Ako je hleb deblji bit ce potrebno i malo duze. Probajte nozem ili cackalicom pri kraju pecenja.Hljeb se ne premazuje nicim niti poklapa nakon pecenja. Samo izvadi iz serpe i pustiti da se hladi i to je to.koristite obicnu serpu koja inace ide na ringlu, samo paziti da rucke nisu plasticne ili osjetljive na temperaturu. Vatrostalne posude su idealne za ovo .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba od drugarica.
loading...