POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Socna baklava

Potrebno : 2 pakovanja tankih kora , 300 gr seckanih oraha, 200 gr mlevenih oraha, 200 gr seckanih pistaca, kasikica cimeta, 200 gr meda, ulja po potrebi, kockica margarina. Za preliv 2 kg secera, limun isecen na kolutove, 2 l vode, pola ekstrata od narandze.


Pistace, orahe, med i cimet izmesati, napraviti kompaktnu smesu. Nauljiti tepsiju u koju cemo slagati kore. Svaku koru prvo nauljiti, svaku drugu premazati smesom. Kada se slozi baklava, iseci koru na trouglove ili kvadrate, rastopiti margarin i premazati gornju koru. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci 20-25 minuta. U medjuvremenu skuvati sirup od secera, vode, limuna i ekstrata. Sirup je skuvan kada se mehurici usitne. Vrucu baklavu preliti sirupom .Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept