POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Starinski kolac sa kajsijama -bez vage mere su kasike svega po 14


4 jaja
14 kasika šećera
14 kasika brašna mekog
14 kasika mlijeka
14 kasika ¸može i dvije manje ulja
1 prašak za pecivo
izgratana korica 1 limuna
1 vanilija šećer

UMUTITI penasto jaja sa šećerom, vanilijom i koricom i polagano dodavati kasiku po kasiku brašna s praškom za pecivom, mlijeka i ulja. Uliti u pleh ( veličine cca 25×40 cm ) ili u kuglof kao ja i peći u zagrijanoj rerni na 200C, nakon 10 minuta izvaditi iz rerne i posuti sa voćem po želji, u ovom slucaju su to kajsije ali mozete tako sa bilo kojim vocem sezonskim i peći još oko 20 minuta – dok čačkalica ne bude suva.Ohlađeno posuti šećerom u prahu.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...