POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Strudla bez kvasca

20 dkg margarina
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
1 prašak za pecivo
1 kašika šećera
malo soli
1 dcl mleka
50 dkg brašna (otprilike)
FILOVI
Ja volim dosta fila, pa na jednu štrudlu stavim oko 20 dkg maka (oraha, badema, rogača...)
Za 2 štrudle s makom
40 dkg maka
1-2 dcl vrelog mleka
šećera po ukusu
malo cimeta
Za 1 štrudlu s orasima
20 dkg oraha
do 1 dcl vrelog mleka
šećera po ukusu
korica limuna
U dublji sud stavljati sastojke, sve po redu. Margarin treba biti omekšan. brašna. oko uglavnom, oko 1/2 kg, testo treba biti srednje tvrdo. 

Ako stavljate brašno na početku, pa ispadne suvlje testo, možete doraditi dodavajući još mleka.Kad se zamesi testo, podeliti ga na 3 loptice. ne mora dugo stajati, tek toliko dok pripremite fil.Mak se pošećeri, prelije vrućim mlekom,, stavi cimet i sve dobro promeša. Na isti način se pripremi i fil od oraha. Testo razviti dosta tanko u obliku kvadrata i premazati filom skoro do samog kraja. Ostaviti oko 2-3 cm prazno tako da se testo, kad se zamota, dobro zalepi a i fil ne curi van. Takodje, i krajeve štrudle zatvoriti prstima. Tako ponoviti i s ostale 2 loptice. Stavljati u podmazan pleh i odgore premazati s izmućenim jajetom u koje se doda malo ulja. Peče se na 200-220°c, oko pola sata. Kad dobije odgore lepu boju, onda je gotovo.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
loading...