POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Strudla sa jogurtom-mekana i sledeceg dana

  • Testo
  • kocka kavasca
  • kašika brašna
  • kašika šećera
  • pola čaše mlakog mleka (oko 100 ml)
  • 125 gr putera
  • 400 gr brašna
  • 4 pune kašike šećera
  • žumanca
  • celo jaje
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike kiselog mleka ili jogurta ja sam stavila jogurt 
  • narendana korica 1 limuna
  • prstohvat soli
  • Fil
  • 600 gr mlevenog maka
  • 250 gr šećera
  • 200 ml vrelog mleka
  • 150 gr suvog grožđa ja ga ovaj put nisam stavljala ali ide u original receptu 
  • 1 kesica vanilin šećera



Szmrviti kvasac i pomešati ga sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostaviti na toplom mestu da uskisne. Pomešati 400 g brašna sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin šećerom, malo soli i rendanom korom limuna. Napraviti udubljenje u testu i u njega staviti 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta. Dodati uskisli kvasac i dobro zamesiti testo. Vanglu sa testom pokrijte krpom i ostavite 1 sat na toplom mestu.FIL Pomešati mak, šećer, suvo grožđe i vanilin šećer. Preliti vrelim mlekom i dobro izjednačiti fil koji ne sme da bude redak, tj. tečan a ni gust. Fil podeliti na dva jednaka dela.Testo treba podeliti na dva dela i razviti oklagijom tako da svaki bude veličine pleha od rerne. Svaki deo treba premazati filom (ceo treba da bude premazan), uviti i staviti u podmazan pleh. Tako spremljene jufke ne treba premazivati. Peče se 40 min. prvih 20 min. na 175°C, a ostalih 20 min. na 150°C. Kada se štrudla potpuno ohladi posuti vanilin šećerom i iseći na šnite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...

procitaj i ovaj recept