POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Svetionik oblatna

Potrebno je list oblatne, 21 komad rolera. Za fil: 250 ml vode, 250 gr secera, 250 gr margarina, 400 gr mlevenog keksa, 150 gr mlevenih oraha , 2 vanil secera, 75 gr complete. Za drugi fil : 200ml vode, 150 gr secera, 150 gr margarina , 100 gr bele cokolade, 400 gr mleka u prahu. Za glazuru : 150 gr cokolade i 4 kasike ulja.
Priprema za prvi fil : prokuvati vodu i secer. Dodati margarin mesati dok se ne istopi ,dodati mleveni keks , mlevene orahe i vanil secer. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu.
Priprema za fil broj dva : prokuvati vodu i secer. Dodati margarin i belu cokoladu, pa kada se sve rastopi dodati mleko u prahu. Neprestano mesati mikserom da se masa ujednaci.

Finalni postupak: list oblatne prepoloviti po duzoj strani. Na hrapavu stranu jedne polovine obladne naneti tamni deo fila , ravnomerno ga rasporediti . Prekriti drugom polovinom oblatne i premazati svetlijim filom. Drskom varjace utisnuti po duzini sedam udubljenja u koje poredjamo rolere tako da budu uronjeni u fil. Fil broj dva rasporediti prvo izmedju rolera ,a potom i po celoj povrsini kolaca, staviti da se stegne. Cokoladu otopiti na pari ,dodati ulje i preliti kolac. Prilikom secenja kolaca voditi racuna o tome da krug od rolera bude u sredini svakog parceta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept