POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rum pita

Za koru:

1 jaje
30 g masti
1 kašičica sode bikarbone
2 pune kašike meda
2 kašike mleka
150 g šećera
450 g brašna
Za fil:

600 ml mleka
6 kašika šećera
3 kašike griza
3 kašike gustina
150 g margarina
2 kašike ruma
Za glazuru:

100 g čokolade
3 kašike ulja

Priprema: Staviti u jednu šerpicu jaje, šećer, mast, mleko, sodu bikarbonu i med. Sve sjediniti kašikom pa staviti na ringlu i na tihoj vatri otopiti sve vreme mešajući. Kada se sve istopilo sipati u posudu za mešenje i dodati brašno. Umesiti testo, ako je potrebno dodati još malo mleka da se umesi lepo testo. Podeliti testo na tri ili četiri dela. Ja sam ovaj put na tri dela. Uzeti tepsiju i okrenuti je naopako. Namazati je s mašću ili margarinom i posuti brašnom. Razvijenu koru pomoću oklagije prebaciti na pobrašnjenu tepsiju i staviti da se peče. Peče se vrlo kratko oko 7-8 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ispeći tako sve kore. Fil: Staviti 500 ml mleka sa šećerom da se kuva, a u ostatak mleka izmutiti gustin i griz. Ukuvati u vrijuće mleko i ostaviti sa strane da se ohladi. Izmutiti omekšali margarin pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Dodati rum . Nafilovati dve kore i trećom poklopiti. Na treću koru se ne stavlja fil već samo glazura od čokolade. Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem i tako vruće preliti preko pite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept