POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Jaffa oblatna-savrsena


Sastojci 2 lista oblatne 3dl mleka 400g šećera 100g čokolade za kuvanje 250g maslaca/margarina 700g mlevenog keksa (petit ili plazma) 2 narandže 300g Jaffa keksa Priprema Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin. Ostaviti da se fil ohladi. Oguliti dve narandže, pa ih iscediti. Ako su vam narandže sočne, a ne žilave i previše vlaknaste, dodajte u fil i sok i pulpu koja je ostala neproceđena. Dobro promešajte, pa dodajte i mleveni keks.
Na list oblatne naneti jednu polovinu fila, preko njega poslagati jaffa keks, zatim premazati drugom polovinom fila i prekriti drugim listom oblatne. .Prekriti krpom i staviti preko nešto teško da se stegne. Ostaviti na hladnom mestu, pa kad bude dovoljno čvrsto seći tankim nožem na štanglice. Napomena: ako fil ne bude dovoljno čvrst nakon dodatka keksa, ostaviti ga na hladno da bude još čvršći. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...