POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni slavski kolac

g

1 kg brasna tip 400
500 ml kisele/ mineralne/ vode ja stavljam osvecenu vodicu ali ako je nemate stavite obicnu ili kiselu
40 g svezeg kvasca
4 kasicice secera
3 kasicice soli
9 kasika ulja


vodu zagrejati da bude mlaka,u 1 dl vode
staviti secer i kvasac da nadodje.
Brasno pomesati sa preostalim sastojcima,
dodati uskisli kvasac i umesiti glatko, uz postepeno dodavanje ostatka vode,meko testo koje se ne lepi za ruke.Pokriti testo i ostaviti ga da udvostruci volumen.
Nakon toga na pobrasnjenoj podlozi razviti testo Podeliti  testo na dve lopte. 

Od jedne lopte vece oblikovati hleb a od druge manje polovine oblikovati ukrase po zelji pletenice ,slova pticice,zito sta vam je po volji.Ova slika je naopako okrenuta pa se ne vide slova ispravno.Sloziti u podmazanu serpu i ostaviti ga da kisne dok ne udvostruci velicinu. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje.. Mozete ga pre pecenja premazati uljem, a mozete i nakon pecenja uraditi isto.Podelite recept na fb mozda zatreba prijateljima vreme je posta.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept