POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slani trougao od oblatne recept i postupak-predjelo

3 lista većih oblandi, 400 g kisele pavlake, 400 g majoneza, 300 g sitnog sira, 100 g šunkarice, 100 g čajne kobasice, jedno pakovanje povrca za rusku salatu, 150 g kačkavalja.


Dva veća lista oblande iseći na pola da se dobiju četiri manja. Tri manja isečena lista uviti u vlažnu krpu da omekšaju. Jedan veliki i ceo neisečen list, takođe umotati u vlažnu krpu da omekša. Za fil je potrebno sastaviti sitan sir, kiselu pavlaku i 300 g majoneza. Mešati dok masa ne postane glatka i kompaktna. Svaki od tri manja omekšala lista oblande namazati filom. Na jedan, do pola, staviti listove šunkarice i urolati. Na drugi listove čajne do pola i urolati i na treći skuvano povrce do pola i urolati. Na veliki list oblande naneti fil od sira. Staviti dva urolana rolata na sredinu velike oblande, naneti malo fila, pa preko staviti treći rolat da se dobije trougao. Rolate premazati ostatkom fila i preklopiti sa bočnim stranicama velike oblande. Ceo trougao premazati majonezom i posuti rendanim kačkavaljem.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj domacici.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Kocke sa ajvarom i spanacem


Kora od spanaca 4 jaja 4 kasike brasna 300g spanaca 1dc pavlake 1 prasak za pecivo so
Fil: 500g kravljeg sira 3 kasike ajvara 1/2 kascice bjelog luka
 Ostalo: 3 Palacinke 150g sunke 150g gaude

Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg. Spanac obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i sitno isjeckati. Posebno umutiti zumanjke,dodati spanac,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti. Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.
Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne. Fil:Sir kravlji izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati. 

Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke. Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne. Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zagreba.




Cokoladna torta najlepse zelje

  • Za kore:

  •  3 x 5belanca
  •  3 x 10 kasikasecera u prahu
  •  3 x 5 kasikamlevenih oraha
  •  3 x 2 kasikabrasna
  • Za krem:

  •  1 litar mleka
  •  15 zumanaca
  •  10 kasika secera
  •  9 kasika brasna
  •  250 gr secera u prahu
  •  250 gr margarina/maslaca
  •  150 grmlevenih oraha
  •  malo mleka da se popare orasi
  •  250 gr cokolade najlepse zelje 
  • Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike

    brasna. Brasno i orahe pomesati i lagano varjacom umesati u umucene belance. Peci na
    180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate
    krem.
    1. Krem : 7 zumanaca pomesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuvati krem u 1l
      mleka.
      Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmesati
      sa umucenim zumancima dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri.
      1. Umutiti slatku pavlaku ifilovati: kora, crni fil,slag, i tako dok ima materijala 


.

Predlog za veceru na brzaka -da odusevite klince






40dkg spiralica moze i  makarona obarenih
10dkg slanine iseckane na kockice
 4 jaja
3žlice ajvara
 2dcl vrhnja za kuhanje
 1 režanj češnjaka
30dkg šunke
20dkg svježeg ili smrznutog graška ide u original receptu ja sam stavila jednu  manju teglicu mariniranih sampinjona
 25dkg sira(gauda ili slično)
sol,papar svježi bosiljak
maslac i krušne mrvice za kalup ja sam stavila papir za pecenje umesto toga

Skuhati i ocjediti makarone.Kalup za tortu okrugli ili duguljasti,ja sam koristila  ovaj put okrugli.namazati maslacem i posipati mrvicama. ili obloziti papirom za pecenje,ja sam tako jer mi je prakticnije.Nasjeckati češnjak, bosiljak i šunku, posoliti .U veču posudu staviti testo obareno grašak ili sampinjone naribani sir,šunku sa začinima te promješati.U posebnoj posudi izmješati vrhnje, jaja i ajvar te uliti u testo i sve još jednom dobro izmješati.Staviti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.Izvaditi iz pečnice i ostaviti u kalupu još 10 minuta te ga onda skinuti. Posluživanje Savjet:na dno pećnice staviti posudu sa vručom vodom da se tjestenina prilikom pećenja ne zasuši.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Kako izgleda sa makaronama u duguljastom plehu imate kad kliknete OVDE

Sam rolne


15 dkg brasna
2 zumanca

malo soli i secera
1 kasika sirceta
i malo mlake vode

U prosejano brasno, dodati zumanca, so, secer, sirce i vodu i umesiti. Kada malo odstoji razviti ga na veci pravougaonik i isecemo na trake siroke oko 2.5 cm. Uvijemo svaki oko svoje ose i onda na modlu (ja koristim stabiljke od kukuruza). Namazemo svuku umucenim zumancetom i staviti na pleh (ne namazan, moze papir za pecenje a ni ne mora). Staviti u vrucu rernu. Kad se ohlade skinuti sa modli i napuniti samom ili slatkom pavlakom.


Pica venac -od testa za picu-jednostavno a ukusno

Napravite obicno testo za pizzu ,ostavite da nadodje. U medjuvremenu pripremite nadev cime cete puniti venac. Potrebno nam je oko 300 gr mesa od buta, svinjskog ili juneceg, po vazem izboru ili ukusu, koji ce te proprziti na masnoci. Dok se meso przi zacinite ga po vasem ukusu sa malo bibera, soli i vegete. Kada je meso dobilo boju presuti ga u drugu posudu ,a na toj masnoci koja je ostala proprzimo glavicu crnog luka isecenu na rezance i papriku baburu ,a moze i ljutu papriku isecenu na kolutove.




Testo koje vam je u medjuvremenu naraslo razvucemo u krug, na sredinu nozem rasecemo testo do pola, na sest delova i taj venac ,odnosno prostor koji je ostao filujemo. Prvo testo namazemo krem sirom pa onda poredjamo meso , luk i papriku . Pospemo malo soli i preko redjamo narendanog sira, najbolje bi bilo mocarela sir, ali moze da posluzi i bilo koja druga vrsta sira. Kada smo zavrsili sa filovanjem, u unutrasnjem krugu, te trake sto smo sekli, prebacimo preko nadeva i spojimo sa ovim , zadnjim delom testa. Svaku traku tako prebacimo i spojimo sa testom , tako da dobijemo neki vid venca. Premazemo umucenim jajetom, sipamo odgore susama ili kima , origana , po vasem izboru i stavimo u rernu da se pece negde oko 20 minuta.Recept u slikama i ceo postupak imate OVDE.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Slani trougao od oblatne-predjelo -dekorativno izgleda a lako se sprema

3 lista većih oblandi, 400 g kisele pavlake, 400 g majoneza, 300 g sitnog sira, 100 g šunkarice, 100 g čajne kobasice, jedno pakovanje povrca za rusku salatu, 150 g kačkavalja.

Dva veća lista oblande iseći na pola da se dobiju četiri manja. Tri manja isečena lista uviti u vlažnu krpu da omekšaju. Jedan veliki i ceo neisečen list, takođe umotati u vlažnu krpu da omekša. Za fil je potrebno sastaviti sitan sir, kiselu pavlaku i 300 g majoneza. Mešati dok masa ne postane glatka i kompaktna. Svaki od tri manja omekšala lista oblande namazati filom. Na jedan, do pola, staviti listove šunkarice i urolati. Na drugi listove čajne do pola i urolati i na treći skuvano povrce do pola i urolati. Na veliki list oblande naneti fil od sira. Staviti dva urolana rolata na sredinu velike oblande, naneti malo fila, pa preko staviti treći rolat da se dobije trougao. Rolate premazati ostatkom fila i preklopiti sa bočnim stranicama velike oblande. Ceo trougao premazati majonezom i posuti rendanim kačkavaljemCeo postupak u slikama imate OVDE Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj domacici

Serviranje kuvanih jaja za uskrs ili kako da privolite decu da jedu jaja -puno ideja

These deviled egg chicks are so cute and just in time for Easter! Get creative!

video za jaja u lukovini















EASTER CHICKS DEVILED EGGS
These deviled egg chicks are so cute and just in time for Easter! Get creative!Uz malo maste i truda lako je napraviti ugodne trenutke za stolom, za svoje najdraze!
Nama veceg zadovoljstva za mame od nasmejanih okica i rumenih obrascica!Poznato je da deca za uskrs vole da polupaju jaja ali retko koje pojedu,car je u kuckanju.Znamo koilko su jaja zdrava i bilo bi dobro da ih privolimo da pojedu bar koje,evo par nacina da ih zainteresujete da pojedu jaje a i da ulepsate trpezu.pogledajte galeriju slika mozda vam se neka i dopadne pa zavrsi na vasoj uskrsnjoj trpezi.
Easter food.... i didn't see a recipe, I just like the cute idea..
Nov 2: Today is Deviled Egg Day! www.cute-calendar.com/16593 #DeviledEggDay #DeviledEggEaster food decoration -- wow, so pretty and easy!Cute. Chic Deviled Eggs. Love this darling idea.
DIY Easter appetizer – hatching chicks from “She Knows”.aps

Chickscute and fun
fun & easy to make #creative #egg #food

Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,


Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE








Dekoracija novogodisnjeg stola -par ideja

how to do-christmas napkin fold:
Bozic i Nova godina su dani kad trpeza uvek izgleda bogato,od jela i pica preko dekoracije stola.Da bi vam olaksali dekoraciju evo par primera kako obogatiti sto i oduseviti goste.Pratite samo postupak po slikama i sve ce vam biti jasno.POdelite ideje sa prijateljima mozda nekom zatreba.


AHow To Fold Christmas Tree Napkin | DIY Tag:
perfect for Christmas evening. Cute folded napkins:
DIY Christmas tree napkin folding:

PRIRODNI LEK ZA DECIJI BRONHITIS-GUSCJA MAST

U vreme nasih baka nije bilo toliko lekova kao sad pa su se one snalazile kako su znale i umele,od davnina su eca bolovala od bronhitisa.Nase bake su u tom slucaju koristile guscju mast.Guscju mast u debljem sloju namazati detetu na gole grudi,prekriti pelenom ili gazom da se dete ne umaze.najbolje je staviti detetu pred spavanje i dobro ga utopliti,moze se dnevno mazati i dva puta.
recept broj 2
Potrebno:
LITAR kišnice
 kasika meda
32 lista svežeg lista lovora
100 g limuna
Limun iseci zajedno sa korom i sve sastojke kuvati dok se ne ukuva tolika da ostane pola litre tecnosti. Zatim procediti i piti kao sirup po 1 kasiku ujutru i 1 uvece.
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT DOMACI LEK PROTIV CIRA NA ZALUCU

Kuglof sarma

1 kg mlevenog mesa (svinjskog, junećeg, mešanog,...),
1 velika glavica kiselog kupusa (bitno je da ima velike listove),
200 g pirinča,
1 glavica crnog luka,
100-150 g sitno iseckane dimljene slanine (ili samlevene zajedno sa mesom),
so, biber i crvena mlevena paprika po ukusu,
kalup za kuglof ili pravougaoni kalup za hleb.
Priprema fila, odnosno mesa:
U šerpi na malo ulja ili masti propržite iseckan crni luk da se zastakli. Dodajte pirinač i još kratko propržite. Posolite i pobiberite i dodajte 2 puta više vode nego što imate pirinča, poklopite šerpu, smanjite temperaturu na najniže, posle 5 minuta kuvanja isključite ringlu i ostavite šerpu poklopljenu dok pirinač ne upije svu tečnost.

Mleveno meso zajedno sa iseckanom ili mlevenom mesnatom i dimljenom slaninom stavite u veću činiju, posolite, pobiberite i dodajte mlevenu crvenu papriku. Dodajte i skuvani pirinač. Sve zajedno dobro izmešajte. Meso nije potrebno da se prži ili kuva zajedno sa pirinčem jer meso u kuglof sarmi treba da ostane kompaktno, odnosno čvrsto. U suprotnom, sa tečnim filom kuglof će vam se razliti čim ga izvadite iz kalupa. A sad je i pravo vreme da uključite rernu da se greje na 220°C. 2. Glavicu kupusa razlistajte i po potrebi operite svaki list kupusa, ako je previše slan ili kiseo. 3. Kuglof ili kalup premažite mašću ili uljem 4. U namazan kalup ili kuglof rasporedite listove kupusa da se malo preklapaju i da im krajevi vire preko ivice. 5. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso. Ceo kuglof prekrijte aluminijumskom folijom. 6. Kuglof sa sarmom stavite u tepsiju ili šerpu u koju ste sipali 2 cm vode i sve zajedno stavite u zagrejanu rernu. Pecite na 200°C otprilike 1,5 sat i po potrebi dodajte vode u tepsiju. Nakon tog vremena skinite foliju sa sarme i ostavite još nekih 30 minuta da se gornji sloj zapeče. 7. Pečenu sarmu izvadite iz rerne, ostavite je da se malo prohladi i pažljivo je prevrnite na veći tanjir ili tacnu. Ako imate vatrostalnu tacnu vratite sve zajedno u rernu da se zapeče i druga strana kuglofa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Spiralna sa prazilukom i sirom

1kockicu svežeg kvasca izmrvite u 200ml mlakog mleka i dodate 2kašičice šećera,ostavite da nmaraste. U polovinu brašna (a ukupno oko 700gr) dodate 2 jaja,6kašika ulja,6kašika jogurta,kašičice soli i nadošli kvasac....zamesite glatko testo i podelite na 6jufkica.Ostavite da malo narastu. Posebno iseckate oko 1kg praziluka na kockice,proprzite i ostavite da se ohladi.Izmrvite 400gr sira. prvu jufku rastanjite oklagijom...premazete omeksalim puterom pa sirom i onda praziluk.

Prekrijete sledećom korom i malo utisnete.....tako dok ne utrošite sve.Malo rastanjite pogaču i isečete na trake (širine dva prsta),uvijete spiralno i slazete u pleh obložen pek-papirom.Ostavite malo da naraste....premazete jajetom i pospete susamom.Pečete na 200 stepeni dok ne porumeni...proverite da li je pečeno čačkalicom,Recept nam je postala Zorica Djordjevic vrsna kuvarica iz Beograda.

VINO OD ALOE VERE ZA IMUNITET I CISCENJE ORGANIZMA

Ovo vino uklanja toksine iz organizma i pojacava imunitet,cisti nas i daje nam snagu.
potrebno je
jedan list malo vece od aloje oko 200 g
100 g zalfije
100 g vodopije
200 g domaceg meda
i 2 dcl domaceg vina
na masinu za meso samleti aloju i dadati joj suve travke zatim med ,staviti tinkturu u veliku teglu i zaliti vinom. Na tamnom i hladnom mestu je drzati oko nedelju dana,posle toga procediti vino i uzimati 3 puta dnevno po jednu veliku supenu kasikuKLIK NA VENDOKSIN KAPI RECEPT

kod problema sa hipertenzijom,anemijom domaci zdrav lek

Orasi i med su stari domaci lek koji su nase bake koristile dok se nisu farmaceutski proizvodi pojavili
ORAH je u narodu poznat kao cistac krvi, dobar je za lecenje plucnih bolesti,, jacanje vida ,a koristi se i kao zastita od opekotina izazvanih suncanjem.Jezgro oraha se smatra izuzetnim detoksikantom, sekretolitikom, laksativom.Mesavina je narocito dobra za lecenje iscrpljenosti i malokrvnosti.

Potrebno je za lek:

1/2 kg livadskog meda

1/2 kg mlevenih oraha

Pomesati med i orahe i Uzimati od smese po jednu kasicicu na 3-4 sata.

Ako imate problem sa hipertenzijom , ishemijom ili anemijom uzrokovanom nedostatkom gvozdja, svakodnevno treba uzimati od napravljene smese od 100 g oraha i 100 g meda, najmanje tokom 45 dana.KLIK NA RECEPT ZA DOMACE VENDOKSIN KAPI

Jeftin kolac sa grizom

SASTOJCI:

1 step-drink sok, ukus punč
1 l vode
400 g šećera
200 g griza
8 dl mleka
2 pudinga od vanile
250 g šećera
1/2 margarina
za dekoraciju šlag ili čokoladna glazura
piskote 

Sok rastvoriti u 1 l vode sa 400 g šećera. To staviti da kuva i kada provri ukuvati 200 g griza. Vruće izručiti u tepsiju (40×25) koju smo nakvasili vodom.Na taj sloj poslagati piskote U 8 dl mleka skuvati dva pudinga sa 250 g šećera. Kada se malo prohladi, umutiti margarin i sipati preko prethodne smese. Po želji ukrasiti šlagom ili glazurom od čokolade.Staviti da se stegne. Mogu se kombinovati drugi ukusi soka i pudinga a moze i bez piskota,moze i sa petit keksom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept