POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

VIDEO recept za ruzice-gotove za tren oka

video recept vam se nalazi ovde



 video recept je ovde 

Bakina sirnica sa domacim korama=najlepsa na svetu- recept i postupak

Za testo
1 kg brasna tip 400 za pite i kolače
1 dcl ulja
20 grama soli
vode 1/2 litra
Od sastojaka zamjesimo tijesno srednje tvrdoce.
Ostavimo da odstoji 15 minuta .
Od ove količine sastojaka dobijemo 1 i 1/2 kg tijesta, koje podjelimo na tri djela, da u svakom komadu tijesta bude 1/2 kg. Slozimo u pleh i premazemo uljem da odstoji. Ostaviti je malo da odstoji moze i u frizider. Jedan sat prije nego sto hocete da pravite pitu izvadite iz frizidera da se malo ugrije na sobnoj temperaturi i onda razvijanje moze da počne. Prvo je razviti oklagijom do pola, posle malo razvuci rukama i onda pruzti na stolnjak.

Namazati je uljem i razvlačiti na ruke koliko je god to moguce. Filovati po zelji/Sir krompir ili zelje.U ovom slucaju to je nadev od sira koji se sastoji od pola kile sira,5 jaja i kasice soli.Pospite nadev po razvucenoj kori Podignite stolnjak sa jedne strane i uvaljajte Kad je nafilujete ponovo premazete uljem i poslozite u podmazanu tepsiju pa u rernu na 200°C. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

COkO MOKO sa jagodama-nesto novo -savrseno za rodjendane

VIDEO SA JAGODAMA IMATE OVDE










-Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE








Savrseno ukusne i prelepe Uskrsnje kocke sa palacincima i ajvarom


Kora od spanaca 4 jaja
4 kasike brasna
300g spanaca

1dc pavlake 1 prasak za pecivo so
 Fil: 500g kravljeg sira
 3 kasike ajvara 1/2 kascice bjelog luka
Ostalo: 3 Palacinke 150g sunke 150g gaude
Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg. Spanac obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i sitno isjeckati. Posebno umutiti zumanjke,dodati spanac,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti. Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne. Fil:Sir kravlji izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati. Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke. Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne. Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zagreba. 


Strudla bez kvasca

20 dkg margarina
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
1 prašak za pecivo
1 kašika šećera
malo soli
1 dcl mleka
50 dkg brašna (otprilike)
FILOVI
Ja volim dosta fila, pa na jednu štrudlu stavim oko 20 dkg maka (oraha, badema, rogača...)
Za 2 štrudle s makom
40 dkg maka
1-2 dcl vrelog mleka
šećera po ukusu
malo cimeta
Za 1 štrudlu s orasima
20 dkg oraha
do 1 dcl vrelog mleka
šećera po ukusu
korica limuna
U dublji sud stavljati sastojke, sve po redu. Margarin treba biti omekšan. brašna. oko uglavnom, oko 1/2 kg, testo treba biti srednje tvrdo. 

Ako stavljate brašno na početku, pa ispadne suvlje testo, možete doraditi dodavajući još mleka.Kad se zamesi testo, podeliti ga na 3 loptice. ne mora dugo stajati, tek toliko dok pripremite fil.Mak se pošećeri, prelije vrućim mlekom,, stavi cimet i sve dobro promeša. Na isti način se pripremi i fil od oraha. Testo razviti dosta tanko u obliku kvadrata i premazati filom skoro do samog kraja. Ostaviti oko 2-3 cm prazno tako da se testo, kad se zamota, dobro zalepi a i fil ne curi van. Takodje, i krajeve štrudle zatvoriti prstima. Tako ponoviti i s ostale 2 loptice. Stavljati u podmazan pleh i odgore premazati s izmućenim jajetom u koje se doda malo ulja. Peče se na 200-220°c, oko pola sata. Kad dobije odgore lepu boju, onda je gotovo.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Mesana salata bez konzervansa -najbolji recept

     

3 kg paprike
3 kg krastavaca
3 kg zelenog paradaiza
1 kg crnog luka
1-2 kg mrkve
kupus
1/2 l vode
2 male šoljice za crnu kafu eksencije
2 dl ulja
1 čaša od 2 dl soli
1, 1/2 čaše od 2 dl šećera-



bibera u zrnu i lovora po želji



Povrce mozete staviti po zelji i ukusu sta vi i vasa porodica volite,tako sam ja ovako ide u original receptu. 
Vodu, so, šećer, ulje, biber, lovor, eksenciju stavit da provri.

 Nakon 2minuta kada provri dodati mrkvu isjeckanu na kolutiće, bariti je 5 minuta, zatim dodati isjeckano ostalo povrće i pustiti samo da udari dva ključa, promiješati da svo povrće ogrezne.

 
Pakovati vrelo u vruće tegle, zapakovati okretati tegle naopako 1 minut samo da povuče vakum.
 Zatim ih okrenuti normalno, složiti i utopliti
!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-recept za cuvarkucu i med za miome ,ciste i stitnu zlezdu imate OVDE











Coko moko torta neodoljivo ukusna i kremasta

  

video se nalazi ovde 





Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE-Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE.

2 najlepsa hladna predjela sa sirom-za slave.Bozic Vaskrs i sve vrste proslava

Ove godine za Uskrs sam pravila ova dva predjela -urnebes i kugluce sa sirom i kikirikijem ,idelni su za slave,Bozic i sve vrste proslava

Rcept za urnebes je sledeci-mozete oblikovati kyglice ili vaditi kasikom za sladoled -
1kg. sitnog sira
200 ml. ulja
2 kasike tucane ljute paprike
5 cesnja belog luka
malo soli


Iseckati beli luk, dodati sve ostale sastojke i dobro izmiksati.Ako nije dovoljno crveno dodati obicnu alevu papriku da bi se dobola lepa boja.Ukoliko je slan sir ne treba soliti.Aranzirati po zelji uz ostala predjela ili posebno staviti na listove salate.

Kuglice sa kikirikijem i sirom
Sastojci:300g sitnog sira,2 struka mladog luka,120g kulena,150g kikirikija,soli po potrebi,biber,papirne korpice... Priprema :1.mladi luk ocistiti i iseci na kockice,kulen takodje iseci na kockice. 2.u ciniju sjediniti mladi luk i kulen,pa dodati sitni sir i zacine po ukusu.izmesati sastojke da bi se dobila ujedinjena smesa. 3.od pripremljene smese oblikovati male kuglice.uvaljati ih u seckan ili przenii kikiriki i ja samo u przeni malo u obicni kikiriki zatim poslagati u papirne korpice.ostaviti u frizideru da se ohlade i stegnu.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika i slava. RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE 


Da ne bacate stari hleb-pita od kockica hleba



Za ovu pitu potrebno nam je :
vekna starog hleba,
100 gr putera, kasika ulja,
200 gr slanine, 5 jaja, 200 ml mleka,
100 ml ulja,
kasikica soli i 200 gr kackavalja.

Hleb iseci na kockice , sloziti u pleh i poprskati istopljenim puterom.
Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 10 do 15 minuta. 
Na ulju proprziti isecenu slaninu, dok ne porumeni.

 Kada je slanina pecena staviti je na ubrus ili salvetu da se malo prosusi, tj upije visak masnoce.
 Umutiti 5 jaja , dodati so, mleko i ulje. 

U okruglu tepsiju prvo stavimo papir za pecenje pa onda redjamo namirnice na sledeci nacin: prvo slozimo pola kolicine isecenog hleba, pa pospemo slaninicu i prelijemo polovinom preliva od jaja i mleka, zatim pospemo 100 gr izrendanog kackavalja
.Ponovimo postupak, dok ne utrosimo materijal i stavimo u pecnicu da se pece.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE





Vocna SLaDOLED torta za tren oka ne pece se -maline -jagode




POTREBNO JE 

500 gr. praha za šlag
600 ml. mineralne,gazirane vode
300 gr. mlevene plazme
maline  po zelji zavisno od toga da li volite da vam se osete ili ne ili jagode ja sam stavila malo pakovanje od 300 grama 
Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela. u pleh ja sam mali imala slagati redom.
U prvi deo umešati mleveni keks i napraviti podlogu za tortu.
U drugi deo umutiti maline,ili jagode naneti na prvi sloj
.Mada moj savet je da maline samo lagano umesate u slag bice cvrsci sloj.
Trećim delom završiti tortu i staviti da se ohladi. 



Umesto malina moze i drugo voce npr jagode ili sta je po volji.Podelite recept na svoj fb.Recept za tortu sa sladoledom iz kesice i vocem imate OVDE
RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE.Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE










Ljubavna torta -svi je obozavaju



kora
:7 belanaca,7 kasika secera,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha
.Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore ovaj put ja sam imala tri jer sam zelela da bude sto vislja, kore prelijemo sa cokoladnim mlekom kad ih stavimo na tacnu



I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.

II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.
 Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-kora-fil- kora
,Ukrasiti po zelji sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Ovde imate i par video recepata za torte 
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-

Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
recept za kremastu tortu sa eurokremom imate OVDE
Recept za tortu od tri sastojka imate OVDE





Dvobojni domaci hleb

Prvo zamesiti tamno testo to je vazno uraditi zato sto tamnom testu treba vise vremena da nadodje ( bar je kod mene bilo tako)

Svetlo testo
300ml mleka, 150 ml vode 1 kasicica secera,20 grama kvasca ,2 kasike maslinovog ulja soli po ukusu ( ja volim slanije) i to sve zamesiti sa otprolike 550- 600 grama brasna)i zamesiti ( u masini jer je lakse) i ostaviti da nadolazi otprilike 30 min.
Tamno testo
300 grama razenog brasna i 200 grama belog brasna 30 grama kvasca, 300 ml mleka, 150ml vode 3 kasika ulja , malo meda , soli(ovo testo bude malo tvrdje)
posebno ostavi loptice da nadolaze isto 30 minuta kada nadodje testo onda ga razvuci prvo svetlo pa zatim staviti preko braon umotati u rolat zaseci odozgo i ostaviti da nadolazi 40 minuta premazati jajetom i staviti susama odozgo . Peci na 200 jedno vreme pa smanjiti na 180 otprilike sam pekla30 minuta . Peceni hleba i vruc premazati sa otopljenim margarinom preko i uviti u kesu da bude mekan .

Recept i sliku nam je poslala Jadranka Zivkovic za koju ocigledno mozemo reci da je vrsna domacica.

Domaca baklava od visanja i griza


Ovaj recept sam nasla u novinama ne znam sto se zove baklava kad lici na pitu,u svakom slucaju ukusna je
Penasto umutiti 3 jaja, prvo belance pa dodati žumanca.
U to dodati sledeće sastojke koje se stavljaju na čaše, odnosno mera je čaša jogurta ili 0.18 dc.
U belance i žumance dodati čašu jogurta, 2 čaše šećera, 1.5 kašika griza, čašu ulja i prašak za pecivo.

Ovako napravljena smesa služi za premazivanje kora.Za jedan rolat vam je potrebno tri lista kora, svaku premazati napravljenim filom, a na poslednju nabacati višnje.
Od jednog pakovanja gotovih kora možete dobiti 5 rolata. Kada je pečeno preliti sa sirupom, koji se pravi od 1.5 kašike šećera i 1.5 čaše vode. Na ovakav način možete praviti i baklavu sa makom ili rogačem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba,sezona je visanja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

DOMACA SOKATA=LIMUN NARANDZA ZOVA -ISTI UKUS kao fanta sokata samo zdraviji




Prvim je na dva nacina ,jedan imate u tekstu drugi u videu






85 kom. cvetova zove ili bazge
1kg. limuna
1kg. narandze
20 kesica limunske kiseline
10 l. vode
10kg. secera



Oprati cvetove zove , pa ih potopiti u 10l. vode. Ostaviti da prenoci.
Sutradan izvaditi cvetove, ali samo one krupne, nista ne cediti od otpalih latica( sitnih cvetica). Samleti na masinici za meso ili u blenderu dobro oprano voce sa korom( i limun i narandze). Dodati 20 kesica limuntusa, promesati i ostaviti jos 24h da odstoji.




3. dana procediti sok kroz cistu i gustu gazu, pa u dobijenu tecnost umesati secer. Mesati varjacom dok se secer ne otopi, a nakon toga sok flasirati u ciste flase koje imaju dobar cep( zatvarac).Ukoliko se neko boji moze se flasirati u plasticnim flasama i zalediti ( da se ne bi dodavao konzervans ili vinobran).Ovaj sirup se, kao i drugi ,razblazuje vodom u razmeri 1: 6.

Najlepsi je u kombinaciji sa blagom mineralnom vodom.
Dobicete sok ,koji podseca na Fantu Shokatu, ali je jos lepsi ( i zdraviji 100 x).podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za obican sok od zove imate OVDE -
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE





Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Izdubljena torta sa visnjama od sastojaka koje imamo u kuci

Moja devojcica nije ljubitelj visanja ali posto ja znam koliko su zdrave zakamufliram ih u tortu i ona bez problema pojede.Recept za ovu tortu je sledeci
Umutiti sneg od 4 belanca dodati zumanca, 
200 gr secera, 9 kasika hladne vode ,
150 gr brasna i prasak za pecivo

Dobro izmiksirati i peci koru. U medjuvremenu dok se kora pece umutiti margarin sa 3 zumanca,5 kasika secera u prahu. Toj smesi dodati 3 umucena belanca i voce po zelji u ovom slucaju visnje. Kada se kora ohladi ,izdubiti je i taj sadrzaj pomesati sa filom,sve vratiti u izdubljenu koru .Odgore staviti slag ili slatku pavlaku zavisi sta volite,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba ideja sezona je visanjaRecept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE



Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept