kora:7 belanaca, 7 kasika secera ,7kasika plazme, 7 kasika mlevenih oraha .Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.
II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.
Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE-Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-
Za ovo jelo potrebno nam je oko 1,5 kg svinjske plecke u komadu ,oko 150 gr sira trapista isecenog na kockice, 150 gr slanine isecene na kockice ili sitne komadice ( umesto slanine mozete koristiti i sunkaricu,sunku ili neki slican proizvod ),senfa za premazivanje i zacina.
Komad mesa lepo nozem iseci u obliku velike snicle ,dobro izlupati cekicem za meso ,malo zaseci nozem mesta koja su zadebljana kako bi bila sto tanja . Rasireno i pripremljeno meso premazati senfom,posoliti,pobiberiti i posuti vegetom.
Rasporediti slaninu i sir po mesu i polako urolati ,vezati kanapom kako se ne bi raspao ili otvorio tokom pecenja. Nasoliti i posuti raznim zacinima i dobro utrljati u meso. Staviti u posudu za pecenje ,preliti sa malo ulja i sipati vode toliko da cela povrsina dna bude pokrivena vodom.Staviti u zagrejanu rernu. Kada meso porumeni prekriti aluminijumskom folijom kako bi se i meso iznutra ispeklo. Povremeno prelivati rolat tecnoscu koju je meso pustilo tokom pecenja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
U tepsiju uzdignutih rubova veličine 20x25 cm složite red petit keksa.
U 5 dl mlijeka dodajte šećer te stavite na vatru.
U 2 dl mlijeka izradite prah pudinga te ga ukuhajte u toplo mlijeko.
Skuhajte puding te sklonite s vatre. U vruće umiješajte margarin te podijelite na 2 dijela. Jedan dio ostaje žut, a u drugi dodajte mljevene petit kekse.
REDOSLIJED SLAGANJA:
petit keksi- fil s keksom-jagode.žuti fil- mljeveni petit keks,
podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Testo moze ko kako ima recept za kifle
,ja pravim sa 1 kg brasna,250 ml mleko,250 ml jogurta,1 kvasac,
1 s kasika soli 3 supene kasike secera , 1 margarin ,1 jaje za premazivanje
Umesimo testo od navedenih sastojaka,ostaviti da nadodje.Razviti testo oklagijom,premazati rastopljenim margarinom,uviti u rolat i seci nozem na jednake delove tj rolatice male i onda se svaki deo prepolovi sa varjacom tj pritisne se na sredini rolat svaki, tako dolazi do izrazaja unutrasnji deo.Ostaviti sa strane jedan komad testa od kojeg cemo praviti ruzice.Slaze se u podmazanu tepsiju jedan do drugog rolata da bi bilo kao na slici.
.Testo koje smo ostavili po strani razvucemo,isecemo na trake,jednake sirine. Na traku stavimo kulen ili sunku i polako uvijamo traku u ruzicu.U sredinu se stavljaju ruze od testa.Ovde je stalo 6 ruzica Posuta je sa lanenim semenom i susamom.Vi pospite po zelji.Recept nam je poslala Svetlana Stojanovska iz Skoplja,ako i vi zelite da podelite sa nama svoj recept slobodno pisite na nasu stranicu na fb.Podelite na svoj fb idu slave mozda nekoj domacici zatreba.
Potrebno nam je : 500 gr mekog brasna, svez i kvasac,
rendana kora od jednog limuna, 2 vanil secera, kasika secera, 1.5 dcl mleka ,
200 gr pavlake, dzem i jedno jaje.
U posudu za mesenje staviti kvasac,mlako mleko, kasikica brasna i secer. Izmesati i ostaviti da nadodje. Kada je kvasac narastao u to dodati brasno,vanil secer, rendanu koru limuna i pavlaku. Rukom umesiti testo dok se ne dobije glatko testo. Prekriti folijom i ostaviti da narasteNaraaslo testo premesiti i podeliti na 8 jufki. Ostaviti da se odmori 20 minuta. svaku jufku istanjiti oklagijom,podeliti na 4 dela ili ti trougla. Trouglove zaseci na vruhu,kao na slici ,staviti kasikicu dzema na siri deo i urolati da bi se dobio oblik kifle. Tepsiju obloziti papirom ze pecenje,poredjati kiflice ,premazati umucenim jajetom i peci u rerni dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Potrebno nam je za kore: 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, prašak za pecivo , 4 kašike kakao,4 kašike ulja i 2 dl čokoladnog mleka.
Umutiti 3 belaca u čvrst sneg,postepeno dodavati 3 kašike šećera ,neprekidno muteci mikseron. Ubaciti žumanca. Posebno sjedinjiti 3 kašike brašna, 2 kašike kakaoa i pola praska za pecivo. To umešati i sipati u žumanca. Na kraju dodati sve kašike ulja i sve sjedinjiti.
Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni. Na isti način ,od preostalog materijala ispeče drugu koru. Za fil nam je potrebno: litar mleka, 100gr gustina, 4 kasike šećera, 150 gr bele čokolade, 250 gr margarina i 150 gr šećera u prahu. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer I kuvati dok ne proveri. U preostalom mleku razmutiti gustin, sipati u kljucalo mleko i neprekidno mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi
. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjedinjiti sa ohladjenim filom. Za preliv nam je potrebno 240 gr mlečne čokolade i 1.5 dl slatke pavlake. Rastopiti na pari mlecnu čokoladu , dodati pavlaku i ostaviti da se ohladi
. Kolač filovati na sledeći način : koru preliti cokoladnim mlekom, premazati polovinom fila, poravnati ,po njemu razliti polovini cokoladnog preliva. Prekriti drugom korom, ponoviti postupak. Kolač staviti i frižider do posluzivanja.Ovaj je secen odmah zato deluje malo mekanije.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
3 lista oblatne
1. KREMA:
10 žlica šećera
10 žlica vode
100 g čokolade za kolače
100 g oraha
2. KREMA:
2 žumanjka
6 žlica šećera u prahu
100 g margarina
3. KREMA:
2 bjeljanjka
100 g šećera
100 g kokosa
100 g margarina
sok od pola limuna(po želji)
Prije pripreme svake kreme list oblatne staviti na vlažnu krpu,pokriti drugom navlaženom krpom i ostaviti da omekani da bi se mogla motati.Paziti da se ne raskvasi previše jer će još i od kreme malo popustiti.
1.KREMA:kuhati šećer i vodu(špinovati) sve dok se ne zgusne.
Dodati čokoladu i miješati da se otopi.
Umiješati i orahe.
Namazati list oblatne i čvrsto zarolati.
2.KREMA:miksati žumanjke i šećer,spojiti sa izmiksanim margarinom.
Namazati drugi list oblatne,uz rub staviti 1. zarolanu oblatnu i sve zajedno smotati.
3.KREMA:izraditi snijeg,dodati šećer i malo limunovog soka i kuhati na pari neprekidno miksajuči oko 10-15 minuta.
Ohladiti i spojiti sa izrađenim margarinom.
Dodati kokosa da se zgusne.
Namazati i 3. oblatnu,staviti već zarolanu roladu i sve zajedno čvrsto zarolatinajbolje preko noći da se sve dobro stegne.
Drugi dan rezati. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba
Reecept za najlepsu kremastu salatu sa pecenim paprikama za slave imate OVDE.Ukoliko vas interesuju posni ili mrsni slavski recepti za kolace imate ih OVDE
Ne sabijati kore i ostaviti
im prostora da se lepo
rasire tokom pecenje
.
Za vrh ostaviti 2 kore isloziti ih
kao i prve dve.
Po vrhu kore staviti malo fila,
zaseci ostrim nozem na 4 dela
i peci guzvaru na 200 stepeni
do rumene boje.
Iskljuciti rernu i ostaviti guzvaru
jos desetak minuta u toploj
rerni.
Seci je kad se malo prohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
U šerpi na šporetu stavimo casu vode 250g šećera i margarin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo250g mleka u prahu, vanilin šećer i 200gr kokosa. Sve sastojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi.
Kad se steglo pravimo kuglice i valjamo ih u kokos u sredinu udubimo palcem i kasikicom stavljamo malo omeksalog krema ili nutele.Ako se kuglice malo razidju od pritiska prstom lepo ih oblikujemo ponovo,kad se stegnu dobice pravi oblik.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
1/2 svezeg kvasca-oko 20grotopljenog u solji toplog mleka u koje je stavljena mala kasicica secera. brasno posolim i dodam 1/2solje ulja ,jaje, kvasac zamesim toplom vodom i ostavim da odstoji na toplom oko 45min...
Testo sam podelila u dva dela i od jednog formirala sredinu korpe a od drugog dela pravila pletenice koje su predstavljale rucku za korpu i ukrase okolo korpe od jedne pletenice "ukrasti " malo testa pa od njega napraviti cvetice za ukras na korpi,oko cvetica pustite masti na volju.
Rucka je malo deblja pletenica a odvojila sam je od testa korpe tako sto sam komad kartona umotala u papir za pecenje i stavila ga izmedju korpe i pletenice pa kada je peceno i izvadi se to ostane supljina kao na slici.rupicasto testo sam dobila tako sto sam komad testa velicine oraha rastanjila oglagijom a onda nozem pravila crtice po njemu a kada sam da stavljala preko pogace malo ga "razvukla" i prekrila pogacu---korpu i stavila u tepsiju.na kraju sam celu korpu premazala umucenim zumancetom Peci dok ne porumeni.Recept nam je poslala Svjetlana Pustivuk iz Zvornika.
Najlepse farbanje Vaskrsnjih jaja,nekoliko nacina imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE ,Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Potrebno nam je : pakovanje kora za pitu , 300 gr visanja, 200 gr mlevenih oraha , 100 gr mlevenog keksa, 100 gr secera i soljica ulja po potrebi.
Pomesati secer, mleveni keks i orahe .
Iz pakovanja odvojiti 4 kore,svaku premazati uljem, na zadnju poredjati visnje i posuti mesavinom oraha, secera i keksa.
Uviti u rolat ,poredjati u pleh, podmazan uljem.
Rolne premazati uljem i peci ih u rerni dok ne porumene
.Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
Otopiti 250 gr secera i u to dodati polovinu margarina,tri cela jajeta,
100 gr cokolade ,300 gr mlevenog keksa i 100 gr seckanih oraha ili lesnika.
Mlako sipati u kalupe oblozene celofanom ili najlonom kako bi se lakse izvadilo iz kalupa, prilikom secenja.Podelite recept na fb mozda zatreba nekom.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Posni cajni kolutici,
1 puding od vanilije,
1 posni margarin,
1 vanilija secer,
100 g kokosovog brasna,
sok za umakanje kolutica.
Priprema: Skuvati puding na vodi( 3dl.- u 1 dl razmutiti puding,a preostala 2dl da provri sa 4 kasike secera i 1 vanilijom).Kad se ohladi puding,dodati posni margarin i umutiti.
Cajne kolutice umakati u negazirani sok i sastavljati sa filom.Zatim uvaljati u kokosovo brasno.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE Video recept posnih cupavaca za par minuta imate OVDE
Jos jedna predlog da iskoristimo jaja,musaka sa jajima,recept za nju imate kad kliknete OVDE.Recept za salatu sa kuvanim jajaima imate kad kliknete OVDE