POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slana rozen torta odlicna za praznike plus video recepti za predjela


1 pakovanje slanih rozen kora sa susamom
200 ml majoneza
400 ml kisele pavlake
200 g krem sira
 6 kuvanih jaja
300 g stišnjene šunke
300 g trapista
 Sjediniti majonez, kiselu pavlaku i krem sir. 
Podeliti na 3 jednaka dela.
U prvi deo dodati sitno narendanu šunku i sve lepo sjediniti. U drugi deo dodati narendana kuvana jaja i sjediniti. U treći deo dodati sitno narendani trapist i sjediniti.

 Uzeti kore i premazivati ih naizmenično filovima po redosledu: šunka, jaja pa sir.




Dovoljno je 2-3 kašike fila po kori. Poslednju koru nemojte premazati odmah, pritisnite rozenku nekim težim predmetom i ostaviti je u frižideru preko noći da se lepo ohladi i kore spoje sa filom.


 Sutradan gornju koru premazati po želji majonezom ili pavlakom i ukrasiti rendanim sirom. Meni je ostalo nekoliko kašika fila s trapistom tako da sam njime premazala gornju koru.
 Ostaviti je još nekoliko sati u frižideru.

Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu kremastu salatu za slave sa pecenim paprikama imate OVDE
Recepte za deset starinskih slavskih kolaca pronacete OVDE.

RECepte za najlepse praznice torte pronacete OVDE.Recepte za tri slana rolata za slave imate OVDE









Cevapi u krompiru-rucak za 10=koliko god da napravite pojesce se

10 kom cevapa ili koliko vas ima
10 kom krompirica velicine cevapa
po ukusu vegete
po ukusu bibera
1 kom pavake za kuvanje
ulje
Krompire oguliti,oprati i izbusiti mu sredinu koliki je cevap.Npr ja to radim spravicomm za tufahije...ili nozem ako ste vestiji,krompiri treba da budu velicine kao cevap,u momentu kad sam pravila moji su krompiri bili malo manji,ali ne smeta nista

Krompir povegetiti i pouljiti.Cevape pripremiti.Nek se odmrznu ako su u zamrzivacu ,A ako imate svjeze jos bolje.Pa u sredinu koja je udubljena stavljati po cevap...
Redati u tepsiju.Pouljiti,povegetiti i pobiberiti...Pecii oko 40minPred kraj pecenja zaliti pavlakom za kuhanje..
Po zelj ivi mozete zalitii paradajz sosom-Sta ko voli..



A ko voli sitno nasjeckati bijeli luk i posuti odozgo.POdelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Ruza mafini od krompira-da odusevite sve-jednostavni za napraviti

Potrebno nam je oko 3 krompira ,zavisi koliki su vam kalupi za mafine, glavica crnog luka, 200 gr slanine, 1 jaje i 200 gr sira , bilo koje vrste.

Krompir ocistimo i isecemo na tanke kolutove. Crni luk isecemo na kockice i proprzimo zajedno sa slaninom i przimo dok slanina ne porumeni. U medjuvremenu kalup od mafine nauljimo i redjamo krompir po ivici otvora i stavimo jedan na dno.



Umutimo jaje , dodamo soli i vegete i prohladjenu smesu od luka i slanine. Tom smesom punimo mafine , u sredinu stavimo parce sira i prekrijemo kolutovima od krompira.Premazemo uljem ili moze umucenim jajetom i stavimo u pecnicu da se pece .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Brodici od tikvica-dekorativno a ukusno

3 srednje velike tikvice

500 g mljevenog pilećeg mesa ili svinjskog ja sam koristila svinjsko
1 glavica crvenog luka
2,5 dcl pasiranog paradajza
peršin
vegeta

češnjak u prahu
po želji ribanog sira
Svaku tikvicu prerezati na pola i izdubiti je tako da od tikvice ostane samo "posudica" koju ćemo puniti.Kao brodic
Glavicu luka popržiti, dodati mljeveno meso, začiniti vegetom, peršunom i češnjakom u prahu te kratko prodinstati.Po zelji dodati povrce po ukusu papriku ili paradajz.


Mekane dijelove tikvica koje smo izdubili usitniti i dodati mesu, zaliti pireom od paradajza i sve zajedno dinstati.
 Izdubljene tikvice posložiti u tepsiju te puniti smjesom koju smo prethodno skuhali. Kada smo napunili tikvice, posipati ih naribanim sirom te ih zapeći u pećnici na 200°C oko 30-ak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.




Brza zena-NE PECE SE se i ne moze da ne uspe


500 g slaga u prahu moze i krem slaga 6 dl kisele vode iz frizidera
 300 g mlevenog Plazma keksa
 300 g voca ili secenih krem bananica u ovom slucaju krem bananice
 3 kasike euro krema ili nutele
 i jos 200 g slaga u prahu 1,5 dl kisele vode
Umutiti 500 g slaga sa hladnom kiselom vodom i podeliti na 3 dela. 
U prvi deo staviti mleveni Plazma keks i tu smesu staviti na tacnu i rasporediti da bude kora
.Ja sam stavljala u pleh sa obrucom.
U drugi deo dodati krem bananice. 





Ovu smesu staviti preko kore.
U treci deo slaga dodati ili euro krem ili nutelu i staviti preko drugog dela.
Umutiti 200 g slaga sa 1, 5 dl kisele vode i ovim prekriti tortu
.Dekorisati po zelji. 
Tortu ostaviti u frizideru da se dobro ohladi i sluziti
.

-Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE- Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE













Svecana struca sa sampinjonima-tako lepa a tako jednostavna

Rolovani svinjski kare
Sastojci : 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju, 3 kasikice senfa, 500 gr sampinjona, 150 gr dimljenog svinjskog vrata.
Svinjski file ,koji smo dobili tako sto amo iskostili kare, zarezati i otvoriti , da dobijemo veliku sniclu, i istanjiti tuckom za meso. Sampinjone iseci na listove i proprziti. Istanjeno meso premazati senfom i prekriti listovima suvog vrata.

Preko njega rasporediti sampinjone i urolati. Vatrostalnu posudu nauljiti i postaviti u njega urolano meso. Peci u zagrejanoj rerni.Podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.

Pletenice od belog mesa sa slaninom =dekorativno i ukusno

Od belog mesa iseci snicle. Svaku sniclu iseci na tri trake, ali ne celom duzinom, centimetar od vrha. Izmedju staviti trake slanine ,prikaciti ih cackalicom,uviti u pletenicu i kraj zakaciti cackalicom.

Posuti zacinima, staviti u tepsiju koju smo oblozili papirom za pecenje i peci nekih dvadesetak minuta.

Lisnate jednostavne kiflice



Za kiflice nam je potrebno pakovanje lisnatog testa ,

sunkarice ,narendanog sira ili pavlake ,
 malo kima i susama za posipanje i jaje za premazivanje.


Rastanjiti lisnato testo i iseci na trake . Redjati isecenu sunkaricu jednu preko druge,ali da bude sto tanje narezana kako bi se kifle mogle lakse uvijati.

. Posuti narendanim sirom ili pavlakom, iskoristite ono sto imate kod kuce. Uvijati testo polako ,zadnji kraj pritisnuti malojace kako se ne bi otvorilo u toku pecenja.


Poslagati u pomazanu tepsiju. Umutiti jedno jaje, dodati malo soli ,time premazati kiflice,posuti kimom i susamom. Peci u rerni oko pola sata.Podelite recept sa prijateljima na svoj fb.Zima je sezona slava pa ce vas zato mozda interesovati slavski kolaci sitni,OVDE imate recept za 11 vrsta.

Punjeni bataci=lako i slasno

Potrebni su nam iskosteni pileci bataci, 200 gr dimljene slanine, 100 gr svapskog sira,
100 gr trapista, 100 gr ovcijeg sira, kari po ukusu, vegete, bibera,
ulja po potrebi i krompira. Iskostene batake dobro zaciniti biberom, karijem, vegetom .

ž
U ciniju pomesati svapski sir, na kockice isecenu slaninicu, trapist i ovciji sir. Na sredinu svakog batka staviti fila, preklopiti i pricvrstiti cackalicama. U pleh poredjati krompir isecen na kolutove i zacinjen. Preliti uljem pa odozgo staviti batake. Na svaki staviti listic slanine. Peci u rerni pokriveno alu folijom oko dva sata.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Bananko-za ljubitelje banana

Kalup obloziti folijom i poslagati turski keks,moze i petit tako je u original receptu ali ja sam trenutno imala turski keks pri ruci.Skuvati dva pudinga  od cokolade po upuststvu sa kesice u pola litre mleka i u hladan puding umesati pola razradjenog  margarina.Dve vece banane ili tri manje iseci na kolutove.Na keks staviti fil zatim poslagati banane isecene na kolutove pa opet keks zatim fil pa opet banane i tako dok se sav materijal ne utrosi ne stedite na filu nek bude socno.

Staviti u zamrzivac da se stegne i za to vreme umutiti slag ili slatku pavlaku.Posle par sati kad se steglo izvaditi iz zamrivaca i okrenuti naopacke na tacnu da ispadne iz kalupa ,odstraniti foliju,zatim premazati slagom ili slatkom pavlakom ukrasiti po zelji.

Duga mafini


U jednu posudu izmesati solju brasna, supenu kasiku secera, 2 kesice praska za pecivo i kasikicu soli. U drugoj posudi umutiti 3 jajeta, solju ulja i pola solje mleka.
Dobro izmesati da ne bude grudvica.
Spojiti obe smese, sjedinjiti smesu i zatim podeliti na onoliko delova koliko imate vrsta boja za kolace.

Polako kasikom sipati u modle za mafine, a kojim redom....e to pustite masti na volju.Super su za decije rodjendane,podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj mami.
Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE

Musaka od rezanaca-savrsen rucak.da odusevite sve

Skuvaju se čipkasti ili široki rezanci. Izdinsta se mleveno meso sa lukom, doda paradajz pire i začini. Posebno se skuva bešamel sos po uobicajenom receptu 



U vatrostalnu posudu se redjaju rezanci, pa meso, bešamel i tako dok se ne potroši materijal. Kada je na pola pečeno odgore staviti rendanog sira i
dovršiti pečenjeSve mere su odokativne i po ukusu..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Karamel rozen =za slave i sve proslave

Potrebno je : pakovanje kora za rozen tortu. Za fil : 400 gr secera, 250 gr margarina, 100 gr cokolade,300 gr mlevenog keksa, 100 gr kokosa.
U vecu serpu sipati secer, zagrejati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati 5 dl vode i zagrevati dok se karamel ne rastopi.

Dodati margarin i cokoladu , mesati dok se ne dobije ujednacena smesa.
Skloniti sa ringle, dodati mleveni keks i kokos. Toplim filom premazivati kore i slagati ih jednu na drugu. Zadnju koru premazati klasicnom glazurom od cokolade i posuti kokosom.
 Seci na stanglice.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za sitne slavske domace kolace 10 vrsta imate OVDE

Pita sa sampinjonima i prazilukom

Potrebno nam je dva manja praziluka, 2 manje šargarepe, 400 gr sampinjona,100gr slanine, pakovanje lisnatog testa, 2 jajeta, so, biber i ulje. Praziluk očistiti i iseći na kolutove, šampinjone na listove i šargarepu na kolutove

U tiganju na zagrejanom ulju sipati povrće, začini solju i biberom, dinstati. Potom i fil dodati malo proprzene slanine i jaje. Promešajte da bi se sastojci sjedinjili. Lisnato testo razvuci oklagijom. Njime obloziti posudu u kojoj ćemo peći pitu. Viljuskom izbockamo na par mesta a potom preko testa sipamo sadržaj iz tiganja. Drugi deo testa takodje razvuci, i seći za na trake koje ćemo rasporediti unakrsno preko fila. Oblikovanu mrežu premazemo zumancetom i peći u rerni oko pola sata.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Rozen sa makom

Potrebno nam je pakovanje kora za rozen tortu, 200 gr secera, 300 ml vode, 400 gr mlevenog maka , 200 gr mleka u prahu i 250 gr margarina.


U uspinovanu vodu i secer dodati mak, mleko u prahu i margarin. Mesati dok se margarin skroz ne istopi. Mlakim filom filovati kore dok se ne utrosi materijal. Poslednju koru ne filovati, vec pritisnuti i ostaviti da odstoji preko noci. Sledeci dan po zelji mozete premazati glazurom ili zagrejanim fondanom poslednju koru.Podelite recept sa prijateljima na fb ,mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept