POCETNA STRANA

Krofne iz rerne,bez ulja

KROFNE IZ RERNE BEZ ULJa 






  • pola kockice svezeg kvasca 25 gr
  • 1 kesica vanilin secera
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 70 gr otopljenog putera
  • 125 ml mlake vode
  • 125 ml mlakog mleka
  • 550 gr brasna
  • Za premaz krofni 55 gr putera
  • Kvasac pomesati sa brasnom i vanilin secerom.
    Dodati jaja, vodu, mleko, i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo.
    Testo ostaviti da se udupla.
    Potom testo razviti ne bas tanko, malo deblje i casom vaditi krugove od testa.
    U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puterom.
    Takodje i svaku krofnu premazati rastopljenim puterom odozgo.
    Tako premazane krofne u tepsiji pustiti da nadodju.
    Nadosle krofne peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 0ko 20 minuta.
    KLIK NA RECEPT ZA BUREK IZ SOLJICE