POCETNA STRANA

Ako ne znate sta cete sa tikvicama- kisele tikvice

VIDEO ZA SLATKO OD TIKVICA IMATE OVDE


4 kg zucchini tikvica tako ide u original receptu ja sam pravila od belih jer sam ih imala puno i nisam znala sta cu sa njima

2 l vode

½ l sirćeta
½ kg šećera
1 konzervans, bosiljak


1. Tikvice iseći na kolutove ili kockice i ostaviti sa strane.Ako su malo starije ukloniti onaj deo sa semenkama i seci samo mesnati deo

. 2. Vodu pomešati sa šećerom i sirćetom, pa prokuvati.
 Kada počne da vri skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
 3. U prohlađen presolac dodati konzervans i mešanjem rastvoriti.
 4. Prethodno oprane i osušene tegle napuniti tikvicama (po želji, dodati koji list svežeg bosiljka), pa preliti pripremljenom tečnošću do grla tegle. 
5. Zatvoriti, ostaviti prekriveno na toplom mestu da se ohladi
. 6. Sutradan odložiti u ostavu-

.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-Pljeskavice od tikvica koje i deca obozavaju imate OVDE