Brzinska strudla sa KORAMA ZA PITU -brza a preukusna
500 g gotovih tankih kora-fil moze po ukusu -ja sam jednu sa makom jednu sa orasima i jednu sa pekmezom
Fil I:
3 kom. jaja
1/2 l jogurta
2 čaše /od jogurta/ šećera
1,5 čaša griza
1 čaša ulja
2 kesice vanil šećera
1 kesica praška za pecivo
Fil II:
150 g mlevenog maka
150 g mlevenih oraha
3 veće jabuke
šećr po ukusu
oko 500ml mleka
fil 3 -pekmez moze i rogac -sta vam je po volji
Sve sastojke za fil I umutiti mikserom. Ostaviti ih 1h u fržideru.
U medjuvremenu pripremiti mak, orahe i jabuke. Mak popariti vrelim mlekom da se dobro napije /od prilike oko 3dl vrelog mleka na ovu količinu maka/. Orahe popariti vrelim mlekom /oko 2dl/. Jabuke samo izrendati /ja sam ih rendala direktno na kore da mi ne bi pocrnele/.
Kore podeliti na 3 dela. Ja sam ih imala 3x5. Svaku koru premazati filom od griza i jaja. Kod mene je bilo 4, a petu ne mazati tim filom samo filom od maka /oraha ili jabuka/. Uviti u rolat i ne treba puno zatezati i praviti krug. Uviti samo lagano.
Staviti u pleh na pečenje. Ja sam u pleh stavila papir za pečenje.
Odozgo štrudle premazati sa malo ulja i peći oko 40 minuta na 180°.Znam da je strudla strudla ali ova brzinska i jednostavnija varijanta moze da joj papira.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.