1 kg očišćenih trešanja
1,300 kg šećera
1 limun
1 vanila stapic
2 čaše vode
Trešnje operite i očistite od eventualnog lišća, peteljki, i koštica. Ostavite da otkaplju na ćevćiru.
Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer u nju, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup. Kad je sirup gotov, spustite u njega trešnje. Kuvajte dalje i dodajte vanilu i sok od limuna. Temperatura štednjaka i dalje treba da bude jaka.
Slatko je gotovo kad sirup sipan iz kašike ne teče u jednom mlazu, već u prekidima, tj. teškim kapima. Tada skinite penu i pokrijte navlaženim platnom.
Ostavite da stoji oko 12 sati.
Pripremite čiste, suve teglice i sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta. Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.
Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-.Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE.-
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
REcept za liker od visanja imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.