POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaći Džem od grožđa bez konzervansa -recept

5kg. crnog grozda

2,5kg. secera(ovisi o slatkoci grozda moze i manje)

1,5l. vode

Stavite vodu da prokuha.
Grozde operite,pokidajte zrna-bobice,Kada voda prokuha,dodajte grozde i kuhajte 10-15 minuta,na jacoj vatri.

 Kada kozica popuca,propasirajte-procijedite smjesu.
 U dobijenu tecnost,dodajte secer,i nastavite kuhati1 sat,neprestano mijesati na jacoj vatri.
 Kada je dzem dovoljno gust,uklonite s vatre,sipajte ga vruceg u vruce tegle i pustite da se ohladi.Mozete ga ostaviti u toploj pecnici i sutradan povezati

. Drzite ga u prozracnoj,hladnoj i tamnoj prostoriji(ne u frizideru).
Ja ga cuvam u spajizu medju ostalom zimnicom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE

Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije  imate OVDE-












Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept