Stavite vodu da prokuha.
Grozde operite,pokidajte zrna-bobice,Kada voda prokuha,dodajte grozde i kuhajte 10-15 minuta,na jacoj vatri.
Kada kozica popuca,propasirajte-procijedite smjesu.
U dobijenu tecnost,dodajte secer,i nastavite kuhati1 sat,neprestano mijesati na jacoj vatri.
Kada je dzem dovoljno gust,uklonite s vatre,sipajte ga vruceg u vruce tegle i pustite da se ohladi.Mozete ga ostaviti u toploj pecnici i sutradan povezati
. Drzite ga u prozracnoj,hladnoj i tamnoj prostoriji(ne u frizideru).
Ja ga cuvam u spajizu medju ostalom zimnicom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE
Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije imate OVDE-