900 grbrašna 40 grsvežeg kvasca
400 mlmlakog mleka 50 mlbelog vina
3jaja 1-2 kašičicesoli
1 kašičicašećera 200 grmasti
U malo mlakog mleka staviti šećer i izmrvljen kvasac i ostaviti da se kvasac rastopi i počne da peni.Prosejati brašno, napraviti udubljenje, pa tu dodati mleko sa kvascem, dodati preostalo mleko, vino, 100 gr masti, viljuškom umućena jaja i so, pa umesiti homogeno i elastično testo. Od testa formirajte loptu i ostavite je da naraste na sobnoj temperaturi Kada je testo naraslo podelite ga na dve vekne, stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje, porkijte i ostavite još 30 minuta da vekne odstoje na sobnoj temperaturi.Pred samo pečenje oštrim nožem zaseći vekne, pa rasporedite preostalu mast po njima. Pecite u dobro zagrejanoj rerni,
prvo na 250 stepeni, pa kada stavite hleb smanjite na 200 stepeni.Pecite sve dok hleb ne dobije zlatnu boju