10 bjelanjaka
300 gr secera
300 gr oraha
100 gr przenih oljustenih i sjecenih ljesnika
Fil
10 zumanjaka
100 gr secera
200 gr cokolade za kuvanje
200 gr putra
1 dcl soka od narandze
300 gr secera
300 gr oraha
100 gr przenih oljustenih i sjecenih ljesnika
Fil
10 zumanjaka
100 gr secera
200 gr cokolade za kuvanje
200 gr putra
1 dcl soka od narandze
Umutiti na pari bjelanjke dodajuci zlicu po zlicu secera u cvrsti snijeg. U umucene bjelanjke dodati mljevene orahe i sjeckane ljesnike. Peci tri kore. Fil Mutiti na pari zumanjke sa secerom dok se ne zgusnu. Dodati otopljenu cokoladu. Kada se ohladi dodati umuceni puter i sve zajedno umutiti u pjenastu kremu. Prije filovanja kore malo poprskati sokom od narandze. Filovati sve kore, odozgo i okolo. Posuti mljevenim orasima i ukrasiti cijelim ljesnjacima.ili po zelji ukrasiti moze cak i slagom.