Mantije se prave sa mesom ali nasla sam i varijantu sa sirom pa sam je probala i uopste nisam pogresila
800-900g brasna
oko 300-400ml mlake vode
malo ulja
pola kasicice soli
pola kasicice secera
Fil:
700g svezeg sitnog sira
2 jajeta
po potrebi soli (bibera)
maslac za premazivanje (istopljeni)
Zamesiti meko testo od brasna, soli, secera, ulja i mlake vode. Mesiti duze da bude skroz glatko. Podeliti na dva dela.Ostaviti da odstoji 15 min, pokriveno prozirnom folijom. Premesiti, premazati istopljenim maslacem, ponovo vratiti foliju i ostaviti da odstoji pola sata. Ako je hladnije u prostoriji, moze i duze... Uzeti stolnjak, staviti na sto (moj je 100x80), i razvlaciti koru do ivica stola, moze i malo preko. Budite nezni, da ne bi pukla Premazati istopljenim maslacem, odrezati debele krajeve. Iseci koru nozem na 2 dela, uzduz. Na svaku polovinu celom duzinom, uz spoljasnju ivicu stola stavljati fil. Urolati sa obe strane i dobicete 2 'kobasice' Ponoviti postupak sa drugom korom. Pre svakog kidanja testa umocite prste u otopljeni maslac.Morate sve brzo raditi da vam ne bi pucalo i susilo se. Kada ste poredjali mantije, premazite ih opet maslacem, i stavite u rernu na 200C dok ne porumene .Podelite recept sa prijateljima na vasem fb mozda nekome zatreba.
Zamesiti meko testo od brasna, soli, secera, ulja i mlake vode. Mesiti duze da bude skroz glatko. Podeliti na dva dela.Ostaviti da odstoji 15 min, pokriveno prozirnom folijom. Premesiti, premazati istopljenim maslacem, ponovo vratiti foliju i ostaviti da odstoji pola sata. Ako je hladnije u prostoriji, moze i duze... Uzeti stolnjak, staviti na sto (moj je 100x80), i razvlaciti koru do ivica stola, moze i malo preko. Budite nezni, da ne bi pukla Premazati istopljenim maslacem, odrezati debele krajeve. Iseci koru nozem na 2 dela, uzduz. Na svaku polovinu celom duzinom, uz spoljasnju ivicu stola stavljati fil. Urolati sa obe strane i dobicete 2 'kobasice' Ponoviti postupak sa drugom korom. Pre svakog kidanja testa umocite prste u otopljeni maslac.Morate sve brzo raditi da vam ne bi pucalo i susilo se. Kada ste poredjali mantije, premazite ih opet maslacem, i stavite u rernu na 200C dok ne porumene .Podelite recept sa prijateljima na vasem fb mozda nekome zatreba.