POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mini strudlice bez kvasca -na brzaka

20 dkg margarina
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
1 prašak za pecivo
1 kašika šećera
malo soli
1 dcl mleka
50 dkg brašna (otprilike)
Za štrudle s makom
40 dkg maka
1-2 dcl vrelog mleka
korica naranče
šećera po ukusu
malo cimeta
Za 1 štrudlu s orasima
20 dkg oraha
do 1 dcl vrelog mleka
šećera po ukusu
korica limuna

U dublji sud stavljati sastojke, sve po redu. Margarin treba biti omekšan. brašno uvek stavljam na kraju, tako je lakše, jer po strukturi testa najbolje procenim koliko treba. Uglavnom, oko 1/2 kg, testo treba biti srednje tvrdo. Ako stavljate brašno na početku, pa ispadne suvlje testo, možete doraditi dodavajući još mleka. Kad se zamesi testo, podeliti ga na 3 loptice. ne mora dugo stajati, tek toliko dok pripremite fil. Mak se pošećeri, prelije vrućim mlekom, nariba kora od naranče, stavi cimet i sve dobro promeša. Treba biti lepljivo Na isti način se pripremi i fil od oraha. Testo razviti dosta tanko u obliku kvadrata i premazati filom skoro do samog kraja. Ostaviti oko 2-3 cm prazno tako da se testo, kad se zamota, dobro zalepi a i fil ne curi van. Takodje, i krajeve štrudle zatvoriti prstima. Tako ponoviti i s ostale 2 loptice. Stavljati u podmazan pleh i odgore premazati s izmućenim jajetom u koje se doda malo ulja. Peče se na 200-220°c, oko pola sata. Kad dobije odgore lepu boju, onda je gotovo. Kad se izvadi iz pećnice, prekriti krpom, dok se malo ne prohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept