POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Musaka sa mesom i sampinjonima =da polizes prste


Sastojci za musaku
1 kg krompira
500 gr fasiranog-mljevenogesa(junetine)
250 gr sampinjona
1 veca glavica crnog luka
1 mrkva-sargarepa
1-2 sesnja bijelog luka
1 kasicica paradajz pire
crvene paprike po zelji
prsunovog lista isjeckanog
so,biber,vegeta
naribanog sira trapista
Za preliv musake
5 jaja
2 dc pavlake
U tavu staviti masnocu, ja koristim margarin za przanje i kada se otopi dodati sitno isjeckani luk, mrkvu-sargarepu, sampinjone i malo dinsatati.Kada je to sve omeksalo dodati mljeveno meso, bijeli luk sitno isjeckan, parajdajz pire, papriku.persun i zacine.Meso dinstati oko 15 minuta uz cesto mijesanje.Dok se meso dinsta oguliti krompire i ako je moguce da su iste velicine i kada ste ih oglili izrezati ih na tanke kriske, izliti svu vidu iz krompira pa ih povegetiti i posoliti.U podmazanu tepsiju poredati kriske od krompira pa onda staviti izdinsano meso i po mesu ponovo poredati kriske krompira i po krompirima naribati sir trapist.Staviti da se pece na 220 stepeni.Napraviti zaljev za musaku.Izmickati dobro jaja i u to dodati pavlakui sve dobro izmjesati.Kada je musaka porumenila preliti zaljevom i vratiti u rernu jos 10 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept